- Reklama -

Radulov zvažuje návrat do NHL. Skončí to fiaskem i tentokrát?

- Reklama -

V Kontinentální hokejové lize platí za jednu z největších hvězd, v NHL ale žádnou díru do světa neudělal. Zatím. Alexander Radulov totiž zvažuje, že se příští rok pokusí znovu prorazit do nejslavnější hokejové soutěže planety. Uspěje na třetí pokus?
Ruský útočník byl v roce 2004 draftován Predátory z Nashvillu, v letech 2006-2008 odehrál za americký celek dvě vcelku povedené sezóny. Nicméně v červenci roku 2008 se rozhodl prchnout zpátky do své vlasti, když podepsal smlouvu s mužstvem Ufy. A to i přesto, že jeho nováčkovský kontrakt v NHL měl vypršet až o dvanáct měsíců později.
Trvalo to necelé čtyři roky, než Radulov zkusil svoje štěstí podruhé. V březnu roku 2012 se vrátil do sestavy Predátorů a hned ve svém premiérovém utkání se střelecky prosadil. Nicméně ani tentokrát v zámoří dlouho nepobyl. V průběhu play off byl společně s Andrejem Kosticynem suspendován samotným vedením amerického celku.
Oba hráči se rozhodli vyhodit si z kopýtka a až do ranních hodin popíjeli v baru, třebaže na druhý den je čekal zápas proti Phoenixu Coyotes. „Působím na postu generálního manažera již 30 let, ale za celou dobu jsem mi nestalo, že bych musel některé hráče vyřadit z týmu. Nicméně oba porušili týmové předpisy a za to je musí stihnout trest,“ okomentoval tento incident manažer Predátorů David Poile. Když sezóna skončila, vedení klubu oznámilo, že s ruským útočníkem nehodlá prodloužit smlouvu.


Krátce na to podepsal devětadvacetiletý forvard čtyřletý kontrakt s CSKA Moskva, který vyprší v létě příštího roku. Radulov tak nabude status volného agenta bez omezení a jak řekl v nedávném rozhovoru pro Business Gazeta, znovu by rád oživil svoji zámořskou kariéru.
„Nejsem nejmladší. Už mi není dvacet, a kdo ví, jestli nebudu mít poslední šanci zabojovat o Stanley Cup. Kdyby o mě projevilo zájem mužstvo, které má velkou šanci na zisk této trofeje, proč by to člověk nezkusil? Ale zatím je příliš brzy na to mluvit o návratu do NHL,“ řekl Radulov.

Patnáctý muž draftu 2004 odehrál v NHL 154 zápasů s bilancí 47 branek a 55 asistencí. V play off přidal dalších 14 bodů v 18 střetnutích. Pokaždé přitom oblékal dres nashvillských Predátorů. Ačkoliv je to hokejista, který nemá zrovna nejlepší pověst, o jeho hokejových kvalitách asi pochybuje jen málokdo.
Za svoji kariéru už totiž dosáhl na celou řadu úspěchů. Vybojoval zlatou medaili na mistrovství světa hráčů do 18 let, z „dvacítek“ si odvezl bronzový kov. Vyhrál Gagarinův pohár, čtyřikrát byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem KHL. Na mistrovstvích světa seniorů si došel pro dvě zlaté a tři bronzové medaile. Před sebou má ale ještě dva nedosažené vrcholy – Stanley Cup a triumf na olympijském turnaji.
Foto: s.yume / flickr.com

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -