- Reklama -

S 60 zápasy bych byl spokojený, říká Višňovský. Bude to některému klubu stačit?

- Reklama -

Z obránců, kteří po týdnu zbyli na listině nechráněných volných hráčů, patří k nejzkušenějším. O Lubomíra Višňovského by byl určitě větší zájem, kdyby ho nelimitovala zranění, slovenský veterán přesto věří, že cestu do NHL ještě nemá zavřenou.
Možná se dohodne na prodloužení spolupráce s NY Islanders. „Dostal jsem od nich nabídku, ale nebylo to nic konkrétního. Byla to jen první nabídka, začínáme jednat. Jednalo by se zase o roční smlouvu,“ říká 38letý zadák.
Možná se poohlédne po angažmá jinde v NHL. „Rád bych zůstal. Užíval jsem si play off, bohužel mě vyřadilo zranění. Během léta mě čeká léčení se specialistou ze Žiliny. Doufám, že někdo se mnou bude chtít podepsat smlouvu, i když jsem byl v poslední době častokrát zraněný.“
V sezóně 2010-11 se zase po třech letech dostal přes hranici 80 startů za sezónu, ale od té doby jsou jeho zápisy ze zápasů značně prořídlé. 68, 35 (ze 48 ve zkráceném ročníku), 24, 53 – to jsou počty utkání, která v poslední době absolvoval.

„Teď už se cítím dobře. I když jsem byl zraněný, jsem s minulou sezónou spokojený. Týden nebo dva jsem byl z formy, ale to je normální. Doufám, že podobně to bude vypadat i v budoucnu,“ vysloví Višňovský přání v rozhovoru pro internetové stránky Mezinárodní hokejové federace IIHF. „Je ostuda, že jsem kvůli zranění vynechal asi třicet utkání, ale pokud budu schopný odehrát v příští sezóně 50 nebo 60 zápasů, bude to skvělé.“
Na světě jsou ale i jiné soutěže než NHL. Topolčanský rodák už si vyzkoušel Kontinentální ligu v barvách Slovanu Bratislava, v květnu se objevila zpráva o jeho jednáních s rakouským Klagenfurtem.
„Tam se jednalo o nedorozumění, byl jsem pořád ještě pod smlouvou s Ostrovany a s nikým jiným nemohl jednat. Jen jsem si sháněl informace o klubu a o městě. Bavil jsem se s některými lidmi, ale neprobírali jsme nic konkrétního,“ vysvětluje Višňovský.
„V KHL už bych nechtěl hrát. Je tam příliš náročné cestování, toho už mám dost. Neříkám, že v Americe hodně necestujeme, ale je to o dost snazší,“ pokračuje.
V National Hockey League má Lubomír Višňovský odehráno 883 zápasů, dalších 28 zářezů si připsal v play off. Jeho poslední smlouva zněla na 9,5 miliónu dolarů za dva roky, teď zřejmě bude muset jít s cenou dolů. Ať už se mu někdo ozve v nejbližších dnech nebo bude muset čekat, do kempu chce přijít v co nejlepší formě.
„S přípravou už jsem začal, ale čeká mě ještě návštěva o doktora. Chci mít jistotu, že všechno je v pořádku. Řekl bych, že si přípravy užívám víc než v minulosti, protože v dnešní době je mnohem pestřejší než dříve,“ končí Višňovský letní povídání.
Foto: Michael Miller/Wikipedia Commons

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -