- Reklama -

Rangers se mění. Převezmou otěže i Češi?

- Reklama -

Fanshop týmuSkončila doba dřívějších tahounů, generální manažer Gorton se nebál poslat pryč kapitána Ryana McDonagha a střelce Ricka Nashe. Na střídačku se od příští sezony postaví nový kouč David Quinn. Díky výměnám budou Rangers moci v draftu volit celkem desetkrát, navíc si šetří okolo 30 milionů dolarů pod platovým stropem pro trh s volnými hráči. Na Manhattanu jede přestavba na plné obrátky.
Poslední roky jsou Rangers na ústupu z předních pozic. Po porážce od Kings v pěti zápasech finále Stanley Cupu 2014 nastoupil od ročníku 2015-2016 nový generální manažer Jeff Gorton. Když bylo letos jasné, že se tým Original Six nepodívá do play-off, rozhodl se pro rázný krok a vyměnil Ricka Nashe, Michaela Grabnera, J.T. Millera i kapitána Ryana McDonagha.
Za ně získal dvě volby v prvním kole draftu (Rangers budou volit celkem třikrát v prvním kole), mladého centra Vladislava Namestnikova, Ryana Spoonera, pár dalších hráčů a několik zajímavých nadějí. Již zmiňovaných bezprecedentních deset voleb v draftu a ponechání si velkého prostoru pod platovým stropem věstí velké změny. V zákulisí se navíc šušká, že by se do NHL rád vrátil Ilja Kovalčuk a Rangers patří mezi velké favority na jeho zisk.
Zajímavější jméno by se mohlo na soupisce objevit také díky trhu volných hráčů.


Rozpoutají bouři na volném trhu?
John Tavares nebo James Van Riemsdyk budou s největší pravděpodobností k mání zadarmo a jméno podobného formátu ofenziva Rangers zoufale potřebuje. Jejich nejproduktivnějším hráčem letošního ročníku byl Mats Zuccarello s 53 body, pouze Mika Zibanejad a Kevin Hayes se přehoupli přes hranici 20 gólů. Ofenzivní megastar po odchodu Ricka Nashe chybí. Z vlastních zdrojů by mohli na Manhattanu povýšit na pravidelné účastníky zápasů NHL Filipa Chytila nebo Liase Anderssona.
O něco lepší situace je v obraně. Kevin Shattenkirk, Marc Staal a Brady Skjei tvoří trojici, na kterou je spolehnutí. Za nimi však zeje výkonnostní díra. Zacelit by se ji mohl pokusit dvacetiletý Čech Libor Hájek, který přišel jako součást trejdu McDonagha do Tampy Bay.
Samozřejmě nesmíme zapomínat na post nejdůležitější. Šestatřicetiletý maskovaný muž Henrik Lundqvist dostal od vedení nabídku odejít po této sezoně jinam. Švéd ji však gentlemansky odmítnul s tím, že si nedokáže sebe představit v jiném dresu v nejprestižnější hokejové soutěži. Ondřej Pavelec podepsal pouze na rok a se čtyřmi vítězstvími z 19 zápasů, do kterých letos nastoupil, moc dojem neudělal. Zřejmě změní adresu. Další český gólman v systému New Yorku Marek Mazanec boj o NHL vzdal už během sezony a vzal zavděk KHL.
Největší oříšek k rozlousknutí se u Rangers nalézá právě v brankovišti. Byť si Lundqvist stále udržuje laťku svých výkonů, v šestatřiceti letech se nejedná o gólmana na dalších deset let. V pozadí tak číhá Igor Šesťjorkin (čtvrtá volba Rangers z roku 2014, 111. celkově), jenž v posledních letech chytá za Petrohrad v KHL a objevil se i na třech posledních světových šampionátech. Smlouvu s bohatým ruským klubem má do sezony 2019-2020. Převezme pak od Lundqvista otěže?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -