- Reklama -

Regehrovi zahoří v srdci naposledy plamen

- Reklama -

S Los Angeles Kings získal v roce 2014 mistrovský titul a loni za ně nastoupil i ke svému poslednímu profesionálnímu zápasu. Robyn Regehr si ale přál odejít do hokejového důchodu jako člen Flames, kde začínal kariéru a kde strávil jedenáct sezón. Kanadský klub mu to dnes večer umožní. Rodák z brazilského Recife oficiálně uzavře své působení v NHL během zápasu mezi Plameny a Žraloky, samozřejmě už ne v aktivní roli.
„Dávalo mi smysl udělat to takhle, protože v Calgary jsem strávil většinu své kariéry a teď tu s rodinou žijeme,“ vysvětluje obránce, který za tři měsíce oslaví 36. narozeniny. „Jsem šťastný, že budu moci ještě jednou obléci dres Flames, i když jen  a říci sbohem všem fanouškům, kteří se ke mně chovali tak dobře. Budou tu se  mnou moje matka, otec, rodina, přátelé mimo hokej a z obchodní oblasti… ukončit takhle kariéru s Flames bude prostě skvělé.“
Regehra sice draftovalo v roce 1998 Colorado (z 19. místa), ale už o půl roku později přenechalo jeho práva Calgary v rámci trejdu Theorena Fleuryho. Plameny nasadily kanadského juniorského reprezentanta hned na podzim do ostré akce a důvěru mu dávaly i v dalších letech, takže za ně celkem odehrál 826 utkání, což je nejvíce po Jaromeu Iginlovi.

Město v provincii Alberta opustil (pouze pracovně, dál zde bydlí) až během draftu 2011, kdy byl spolu s Alešem Kotalíkem vyměněn do Buffala za Paula Byrona, Chrise Butlera a právo volby ve druhém kole příštích výběrů. Za Sabres odehrál půldruhé sezóny, než ho nabídli Králům za dvě druhé volby v draftu. V Kalifornii se Regehrovi v roce 2014 povedlo to, co o deset let dříve s Flames nedokázal – vyhrát Stanleyův pohár. V obou případech u toho byl jako hlavní trenér Darryl Sutter.
„Teprve tehdejší výhra zcela zahnala bolest, kterou jsem cítil. Vítězství zpečetilo moji kariéru a já jsem za ně moc šťastný, protože bylo opravdu bolestivé dojít tak blízko a nedokončit dílo,“ přiznává obránce s 1089 starty v nejslavnější lize světa.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -