- Reklama -

Rinne se dočkal výjimečné pocty

- Reklama -

Pekka Rinne už měl své místo v historii Predators pevné, v sobotu ale podtrhla jeho výjimečnost socha, jež na jeho počest odhalili před místní Bridgestone Arénou.

Více než třímetrová bronzová socha zachycuje bývalého brankáře s maskou nahoře a zdvihnutou hokejkou, kterou zdraví fanoušky. Vytvořená byla na základě jeho rozlučky v posledním zápase NHL, při kterém 10. května 2021 vychytal čisté konto proti Carolině.

„Cítím se pokorně. Člověk z finského Kempele, malého města, přijde do Nashvillu a o 16-17 let později tu má sochu,“ uvedl Rinne. „Vztah, který mám s touto organizací, městem a fanoušky pro mě znamená všechno. Není to jen socha. Je to mnohem víc.“

Odhalení se zúčastnili i někteří bývalí spoluhráči, ale i jeho snoubenka Erika a syn Paulus.

- Reklama -

Rinne je považován za nejvlivnějšího hráče v historii klubu. Draftován byl v roce 2004 z 258. místa a nakonec za Preds odehrál 15 sezón. Historické statistiky týmu vede s 683 zápasy, 369 výhrami, průměrem 2,43 inkasovaného gólu a s 60 čistými konty.

Držitel Vezinovy trofeje se stal prvním evropským brankářem se sochou v Severní Americe.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -