- Reklama -

Rozhodčí Dave Lewis nedokončil úterní duel v Bostonu

- Reklama -

Rozhodčí Dave Lewis nebude v dobrém vzpomínat na úterní duel mezi Bostonem a Minnesotou. Ten totiž pro rodáka z Whitby, kanadská provincie Ontario, skončil nepříjemným zraněním. V první třetině jej při pokusu o vyhození z vlastní obranné třetiny trefil pukem přímo do tváře obránce Wild Justin Falk.
Hned po tvrdém zásahu zamířil Lewis ke střídačce Bruins, kde se o něho postarali lékaři. Po prvním ošetření zamířil do útrob bostonské arény TD Garden a do zápasu už se nezapojil. Zbývající část utkání odřídil jeho kolega Wes McCauley.
Následná vyšetření potvrdila, že Lewis má zlomenou čelist a vyražené zuby. Jednatřicetiletý Kanaďan odcestoval do Toronta, kde se podstoupí dentální operaci. Zatím není jasné, jak dlouho bude v pruhovaném dresu chybět.
Dave Lewis píská svou druhou sezónu v National Hockey League. Debut v soutěži absolvoval 19. října 2013 v utkání Pittsburghu s Vancouverem. Včera řídil teprve svůj desátý zápas v nejprestižnější hokejové soutěži světa: 2013-14 (7), 2014-15 (3).

Příští zápas v TV: Pittsburgh – Los Angeles, čt/pá 30. října, 0:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -