- Reklama -

Scott: na ASG možná nepatřím, do NHL ano

- Reklama -

Byl ochotný k ústupkům a zvažoval, že svoji účast na Utkání hvězd možná přece jen zruší. Když ale na Johna Scotta při přesvědčování, aby se All-Star Game vzdal, použili jako argument jeho rodinu, zatvrdil se a začal si balit kufry na cestu do Nashvillu.
„Volal mi někdo z ligy a ptal se mě, jestli si myslím, že na tohle budou moje děti hrdé,“ tvrdí bývalý hokejista Arizony, kterého po zveřejnění výsledků fanouškovského hlasování vyměnili do Montrealu a následně poslali na farmu. „Ačkoliv si možná nezasloužím být mezi hvězdami NHL, vím, že si zasloužím sám posoudit, na co moje děti budou či nebudou moci být hrdé.“
Nejnovější důkaz přehlížení ze strany NHL Scott zveřejnil na internetových stránkách The Players Tribune. Jak dodává, „v tu chvíli mě ztratili“.
„Zpočátku, když se stalo zřejmé, že vyhraju hlasování, jsem chápal jejich pozici. Nepoužili přímo slova, že tenhle zápas není pro mě, ale já to tak také chápal. V určité fázi jsem s nimi souhlasil. Když mě požádali o prohlášení, které by hlasování posunulo jiným směrem a odmítlo tuhle fanouškovskou akci, udělal jsem to bez váhání. Řekl jsem fanouškům, že si účast nezasloužím, aby hlasovali pro mé spoluhráče. Myslel jsem to opravdově,“ říká.
Potom se ale v 33letém útočníkovi, který v 285 zápasech v NHL zaznamenal jen pět branek a šest asistencí, ozvala hrdost.
„I když si  nezasloužím být na Utkání hvězd, nezasloužím si ani zacházení, kterého se mi od ligy během této ságy dostalo. Jsem hráčem NHL, a bez ohledu na druh mých dovedností jím nejsem náhodou. Upřímně věřím, že když jsem na ledě nebo i jen na lavičce, mí spoluhráči se cítí bezpečnější při tom, co umějí nejlépe,“ tvrdí Scott.
„Proboha, nemyslím si, že to ze mě dělá elitního hráče. Budu nervózní jak blázen, až v neděli ve třech vyjedeme na led a prosviští kolem mě Tarasenko nebo na mě Toews vyzkouší své kličky. Zřejmě budu nejhorším bruslařem  na ledě, ale nebudu tam kvůli tomu, že jsem vyhrál v loterii jako Karlík návštěvu továrny na čokoládu. Vyhrál jsem hlasování fanoušků na internetu,“ připomíná. „V určitou chvíli se jednalo o vtip a jako vtip to mohlo skončit, ale rozhodně to jako vtip nezačalo.“
„Začalo to tím, že jsem byl členem jedné velmi malé skupiny – skupiny hráčů NHL. Na Utkání hvězd mě dostaly hlasy fanoušků, kteří vybírali jen ze 700 nejlepších profesionálních hokejistů v Severní Americe. A já jsem jedním z nich,“ říká s hrdostí edmontonský rodák.
„Nehledejte příčiny v internetu. Měl jsem rozbitý zadek, jak jsem se chtěl stát jedním z hráčů NHL. Od tří roků jsem chodil každý den na led. Přežil jsem škrty na soupiskách juniorských týmů, vydržel jsem cesty autobusem po Aljašce, fyzické testy v kempech. A samozřejmě jsem se také pral, abych se do NHL dostal. Teď jsem jedním z nich a znamená to hodně pro mě i pro moji rodinu.
Tak se mě neptejte na to, jestli budou moje děti hrdé,“ zopakuje John Scott.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -