- Reklama -

Místo Ovečkina si v Utkání hvězd zahraje Kuzněcov, nemocného Toewse nahradí Neal. Tavares bude kapitánem Metropolitní divize

- Reklama -

Utkání hvězd NHL si kromě Alexandra Ovečkina nezahraje ani kanadský útočník Jonathan Toews. Kapitána Chicaga nahradí na soupisce Centrální divize forvard Nashvillu James Neal. Toews kvůli nemoci vynechal třetí třetinu úterního duelu Blackhawks proti Carolině Hurricanes (0:5).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jonathan se All-Star víkendu v Nashvillu nezúčastní. Kvůli nemoci nedokončil už závěr úterního zápasu a příznaky nemoci u něj přetrvávají dodnes,“ sdělil novinářům hlavní lékař týmu Michael Terry.
„V tuhle chvíli je pro něj důležitější si během přestávky odpočinout a být stoprocentně zdravý na zbytek sezóny,“ dodal.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Další zápas hrají Černé jestřábi v úterý 2. února v Denveru proti Coloradu Avalanche. Podle pravidel National Hockey League nesmí Toews v tomto utkání nastoupit a do sestavy Chicaga se tak znovu vrátí nejdříve až o dva dny později v duelu na ledě Arizony Coyotes.
Jamese Neala čeká druhá účast v All-Star Game. Debut v prestižní exhibici absolvoval před čtyřmi lety. Osmadvacetiletý rodák z Whitby tehdy působil v organizaci Pittsburgh Penguins. V letošní sezóně odehrál Neal za Predátory 50 utkání, ve kterých zaznamenal 30 bodů za 18 branek a 12 přihrávek.


Zraněného křídelníka Washingtonu Alexandra Ovečkina nahradí v sestavě Metropolitní divize jeho týmový kolega Jevgenij Kuzněcov.
„Bylo to těžké rozhodnutí. Mluvili jsme o tom s realizačním týmem, trenéry. Snažili jsme se s tím bojovat (zranění v dolní části těla), ale je to pořád stejné,“ vysvětlil svou absenci Ovečkin.
„Musím se připravit na zbytek sezóny, uzdravit se. Myslím si, že máme dobrou šanci, abychom se probojovali do play off a byli úspěšní. Chci se na tom podílet, nechci chybět u důležitých věcí,“ doplnil.
Třiadvacetiletý Kuzněcov, jenž hraje v NHL od ročníku 2013-14, má před sebou vůbec první start v Utkání hvězd. Šestý nejproduktivnější hráč dosavadního průběhu sezóny nasbíral v 49 bodů (15+34) v 47 zápasech.


Ovečkin měl být v Nashvillu kapitánem Metropolitní divize, tuto funkci po něm převezme John Tavares (44 utkání, 16+18).


Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -