- Reklama -

Aspoň jeden zápas pro Scotta

- Reklama -

Když před pár měsíci Jaromír Jágr shledal, že ho v rámci All-Star Game čeká měření sil s Johnem Scottem, projevil obavy o své zdraví. Tehdy to myslel v žertu. Dnes večer se ovšem český útočník setká se známým bitkařem na ledě v ostrém zápase. Nejlepšího hráče Utkání hvězd povolali Canadiens z farmy v St. John’s, aby mu dali znovu možnost okusit NHL.
„Chceme ukázat svůj respekt, protože John se od chvíle, kdy se stal členem našeho klubu, choval jako skutečný profesionál. Chceme mu dát příležitost zahrát si zápas za Montreal,“ vysvětluje trenér Michel Therrien.
Internetová kampaň vyzývající fanoušky k posílání hlasů „bezejmennému“ útočníkovi Arizony učinila ze Scotta kapitána výběru Pacifické divize při All-Star Game. Když ho v polovině ledna Kojoti vyměnili do Montrealu, spekulovalo se o tom, zda při trejdu netahalo skrytě za nitky vedení soutěže, které si hráčovu účast na exhibici v Nashvillu nepřálo. Scott nakonec dostal od NHL pozvánku, přestože v době ASG nastupoval jen na farmě Habs, a stal se jednou z hlavních postav hvězdného víkendu.


Mohlo by vás zajímat:


Po zápase ale znovu zamířil jen do nižší AHL a pobyt zde přerušil pouze v době, kdy jeho manželka Danielle porodila dvojčata. V nižší soutěži odehrál Scott 27 zápasů s bilancí 2+5, než mu v neděli přišla pozvánka nazpět mezi elitu.
„Nemyslím, že mi  něco dluží, spíš mi prokazují velkou laskavost,“ komentuje situaci třiatřicetiletý forvard, jenž v první polovině ročníku nastoupil jedenáctkrát za Arizonu, čímž počet svých startů v NHL navýšil na 285. „GM Bergevin se se mnou o víkendu spojil a zeptal se mě, jestli si chci zahrát, a já mu řekl, že moc rád. Jakákoliv příležitost obléci dres klubu z Original Six je něčím úžasným.“
„Kruh se tím uzavřel. V NHL jsme začínali a teď tam zase končíme,“ hovoří Scott jménem celé rodiny, kterou kromě dvou čerstvých přírůstků tvoří ještě další dvě dcerky. „Byl to pořádný kolotoč. Někdy jsme se cítili dobře a někdy špatně, ale nakonec musím říct, že mám za sebou pěknou sezónu.“
Canadiens jsou bez šance na play off, v letošní sezóně už odehrají pouze tři zápasy. Scott se zřejmě představí pouze v tom dnešním, pokud ovšem…
„Je to jednozápasová záležitost, leda že bych dal hattrick,“ doplní s velkým úsměvem na tváři.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -