- Reklama -

Sekáč si polepšil, vyměnili ho do Chicaga

- Reklama -

V NHL nestrávil ještě ani celé dvě sezóny, ale už má třetího zaměstnavatele. Jiřího Sekáče dnes z Anaheimu vytrejdovali do Chicaga, které místo českého útočníka nabídlo Kačerům jiného forvarda Ryana Garbutta.
„Za spoustou věcí, které momentálně děláme, je nutno hledat obchodní rozhodnutí, ale jsou i rozhodnutí hokejová. Tahle výměna spadá do obou kategorií,“ pronesl trenér Jestřábů Joel Quenneville. „Pro oba kluky jde o příležitost se ukázat a dostat možnost více hrát.“
Využijme Quennevilleova návodu a podívejme se na obě hlediska. Nejprve obchodní: Sekáč si letos vydělá 925 tisíc dolarů, Garbutt o pětadvacet tisíc méně. Bývalému hokejistovi pražského Lva ale v létě vyprší smlouva a stane se chráněným volným hráčem, zatímco Garbuttovi doběhne kontrakt až za rok a bude volný bez omezení.
Nyní sportovní stránka: Sekáč nastoupil v této sezóně za Ducks k 22 zápasům, v nichž zaznamenal jednu branku a dvě asistence. Svoji bilanci z NHL, kde začínal loni v Montrealu a pokračoval po únorové výměně v Anaheimu, tím rozšířil na 10+16 z 91 startů. O sedm let starší Garbutt se v NHL pohybuje pátým rokem. Během čtyř sezón v Dallasu nasbíral 70 bodů. U Jestřábů přidal dalších šest, přičemž chyběl jen v šesti zápasech.
Otázkou je, jestli tolik prostoru jako jeho předchůdce dostane u obhájců titulu rovněž kladenský rodák. Vzhledem k našlapané sestavě zatím s lepší pozicí než ve čtvrtém útoku počítat nemůže.
K dnešnímu utkání s Tampou Bay ale zřejmě ještě nestihne dorazit. A protože z disciplinárních důvodů k němu nebyl nominován ani Richard Pánik, který zaspal dopolední trénink, nasadí Blackhawks dopředu Brandona Mashintera a nastoupí s jedenácti útočníky a sedmi obránci.
Jeden aspekt dnešní výměny určitě Jiřího Sekáče nemrzí. Zatímco Kačeři se momentálně nacházejí čtyři body pod postupovým pásmem, Jestřábi s velkým náskokem vévodí Západní konferenci.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -