- Reklama -

Skvělý Aho řídil postup Hurricanes

- Reklama -

V loňském play-off Carolina nejprve v sedmizápasovém dramatu vyřadila obhájce poháru z Washingtonu (4:3), poté odklidila z cesty v nejkratším možném čase Islanders (4:0), aby stejně rychle svou cestu ukončila v sérii s Bostonem (0:4).
Fanda NHL
Po výhře 4:0 na zápasy tehdy přišla porážka 0:4. S rychlým průběhem série tedy mají v Carolině zkušenosti. Také letošní vyřazovací část, respektive její předkolo, zahájili svěřenci Roda Brind’Amoura ve stejném stylu – výhrou 3:0 na zápasy nad newyorskými Rangers.
Canes působili od začátku série jako lepší tým a svému soupeři prakticky nedali šanci. Postup řídil zejména fantastický Sebastian Aho. Mladý finský centr si ve třech zápasech připsal celkem 8 bodů za tři branky a pět asistencí a aktuálně vévodí produktivitě soutěže. Společně s Andrejem Svečnikovem se podíleli na osmi z jedenácti branek svého týmu (73%).
Třiadvacetiletý Fin se navíc stal jedním z devíti hráčů v historii, kterým se podařilo v sérii hrané na tři vítězné zápasy, jež skončila už po třech duelech, nasbírat alespoň osm bodů (rekord drží Wayne Gretzky s 11 body).
Fanshop týmu
Pod včerejší výhru v poměru 4:1 se Aho podepsal třemi body, když dva góly dal a na jeden přihrál. Zejména jeho trefa na 3:1 byla výstavní. Obránce Tonyho DeAngela vyškolil jako žáčka a backhandem vymetl pavučinu v horním rohu branky.


V bojích o Stanley Cup si drží vynikající bilanci více než bodu na zápas, když za 18 utkání nasbíral 20 bodů. To je vynikající vizitka. „Velcí hráči rostou s důležitostí zápasu. Přesně to dnes udělal,“ pochválil svého svěřence Rod Brind’Amour.
Po hattricku Svečnikova v předchozím duelu byl tentokrát v záři reflektorů opět Aho. A také James Reimer, který vyměnil v brankovišti Petra Mrázka. Český gólman dosud chytal výborně, je ale běžnou praxí, že při „back-to-back“ zápasech se gólmani protočí. A Reimer rozhodně nezklamal, za důvěru se odvděčil 38 úspěšnými zákroky.
„Lepší tým zvítězil,“ uznal po vyřazení svého celku kouč Jezdců David Quinn. Jeho protějšek mohl být spokojený. Zámořské komentáře se shodují, že Carolina byla lépe připraveným a také lépe koučovaným týmem. V prvním kole narazí Canes na jednoho ze čtveřice Boston, Tampa Bay, Philadelphia a Washington.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -