- Reklama -

Podpora gayů a leseb? Reimer řekl „ne“

- Reklama -

Brankář San Jose James Reimer se nezúčastnil předzápasového rozbruslení před sobotním duelem proti Islanders. A to z náboženských důvodů.

Důvodem Reimerovy absence bylo to, že nechtěl nosit speciální dres na podporu LGBTI komunity. Později vysvětlil, že tak učinil pro důvody založené na jeho víře.

„V tomto specifickém případě jsem se rozhodl nepodporovat něco, co je v rozporu s mým osobním přesvědčením, které je založené na Bibli, nejvyšší autority v životě,“ uvedl Reimer s tím, že členové LGBTI komunity by měli být v hokeji vítání.

Reimer je druhým hráčem v NHL, který v této sezóně odmítl nosit tento druh dresu. V lednu to byl zadák Flyers Ivan Provorov.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -