- Reklama -

Kam zamíří po sezoně Petr Mrázek?

- Reklama -

Zkušený český gólman Petr Mrázek se po třech letech opět ocitá v situaci, kdy nejspíše vyzkouší volný trh hráčů. Kam by mohl dosavadní brankář Caroliny zamířit?

Carolina Hurricanes v letošní sezoně spoléhala na trojici brankářů. Na zkušeného Jamese Reimera, Čecha Petra Mrázka a nováčka Alexe Nedeljkovice. Jenže Reimer i Mrázek přišli o část ročníku kvůli zraněním.

Zdravotní neduhy vůbec brzdí Petra Mrázka v rozletu po celou jeho kariéru v NHL. Jeho dosavadní maximum v počtu startů v jedné sezoně je 54 zápasů, které nasbíral v sezoně 2015/2016, kdy konečně pro sebe uzmul post jedničky v Detroitu Red Wings.

Od té doby se však potýkal s výpadky formy i zraněními. Od podpisu s Carolinou tak vždy tvořil vyrovnanou dvojici s druhým gólmanem – nejprve Curtisem McElhinneym a poté právě s Jamesem Reimerem.

- Reklama -

A právě chatrné zdraví by podle zákulisních spekulací mělo být důvodem, proč s ním Hurricanes neprodlouží smlouvu, byť za tři roky v jejich organizaci předváděl velmi slušné výkony. Mrázek by podle odhadů mohl cílit na dvouletý kontrakt v hodnotě zhruba čtyř milionů za rok.

Koho by mohl zajímat? 

Jedním z potenciálních zájemců by mohl být Vancouver Canucks. Podle mnohých insiderů je už téměř jisté, že v rozšiřovacím draftu do Seattlu poputuje zkušený Braden Holtby z Vancouveru. V takovém případě se budou v kanadské organizaci shánět po kvalitním a spolehlivém doplňku k Thatcherovi Demkovi. Může také působit jako mentor mladému Michael DiPietroovi, který působí na farmě v Utice.

Zpozornět by mohli v případě Mrázkova neprodloužení s Carolinou i v Pittsburghu. Byť Penguins jsou často zmiňováni také ve spojitosti s dosavadním brankářem Maple Leafs Frederikem Andersenem. Tučňáci nejsou spokojeni s výkony Tristana Jarryho, který vyhořel v play-off. Kancelářemi Pittsburghu tak v současnosti rezonuje debata, zda jej nechat v rozšiřovacím draftu nechráněného nebo ho zkusit ještě předtím vyměnit.

Generální manažer Penguins Ron Hextall je vyhlášený, že má rád ve svém týmu alespoň jednoho zkušenějšího brankáře. Mohl by tak od příští sezony vytvořit Mrázek tandem s Caseym DeSmithem?

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -