- Reklama -

Konec jedné éry. Fanoušci Rangers neskrývají rozčarování

- Reklama -

Hotovo. Čtyři měsíce čekali fanoušci na návrat NHL, mezi nimi i ti z New Yorku, kteří fandí celku z Madison Square Garden. Stejně jako fandové ostatních týmů živili naději, že v těchto mimořádných podmínkách je možné všechno a jejich tým může překvapit. Nyní ale museli vystřízlivět.
Fanda NHL
Jejich oblíbenci vyhučeli z letošního předkola nejrychleji ze všech, když nestačili na Carolinu a padli 0:3 na zápasy. Jezdci nedokázali na neutrální půdě v Torontu urvat ani jedno vítězství a jejich účinkování v předkole trvalo pouhopouhé čtyři dny.
Fanoušci dávají na sociálních sítích najevo své rozčarování. Výkon svého týmu označují za trapný, líný, patetický, nedůstojný. Útěcha v podobě 12,5% šance na zisk první volby v draftu v tuto chvíli příliš nepomáhá, zklamání je ještě příliš čerstvé a „odměna“ v podobě Alexise Lafrenierea značně nejistá.
Ryan Kennedy z prestižního magazínu The Hockey News píše, že to je smutný konec jedné éry – dny Henrika Lundqvista u Rangers jsou nejspíše sečteny. A to přesto, že švédský gólman má smlouvu ještě na jeden rok obsahující klauzuli o nevyměnitelnosti.
Fanshop týmu
Aby bylo jasno, King Henrik to svému týmu nezkazil. Ve dvou duelech, do kterých nastoupil, chytal dobře, zvláště v tom prvním. Na výhru to ale nestačilo. Včera už trápení svých spoluhráčů sledoval ze střídačky, do branky šel uzdravený Igor Šestjorkin. Lundqvistova šňůra 129 utkání play-off v řadě tak skončila. Pouze Patrick Roy a Martin Brodeur odchytali ve vyřazovací části více zápasů bez přerušení.
Je otázkou, zda by si se zkušeným Švédem v brance vedli Jezdci lépe (nejspíš ne). Vzhledem k tomu, že hráli druhý zápas ve dvou dnech a celkově třetí za čtyři dny, je vcelku pochopitelné, že se rozhodli nasadit čerstvého muže (stejně se ostatně zachoval i jejich soupeř, když Mrázka nahradil Reimer).
Když o Lundqvistovi na tiskové konferenci mluvil spoluhráč Chris Kreider, neubránil se emocím. „Je pro mne ohromná pocta, že jsem mohl Henka poznat jako spoluhráče i jako člověka. Mám pro něj obrovský respekt. Je to dříč a profesionál. Nepoznal jsem nikoho, kdo chce vyhrávat tolik jako on. Zasloužil si lepší výsledek,“ řekl Kreider.
Hvězdy jako Panarin nebo Zibanejad toho proti připravenému a organizovanému soupeři mnoho nepředvedly. I přes rychlé vyřazení se ale najde několik pozitivních věcí, které mohou dodávat fanouškům naději v lepší budoucnost. Vedle již zmiňované šance na první volbu v letošním draftu jsou to výkony některých mladíků.
Třeba Kaapo Kakko vypadal po koronavirové pauze mnohem lépe než v průběhu základní části. Více si věřil, více si dovolil s pukem, častěji střílel. Zcela jistě patřil k nejlepším hráčům Rangers v sérii. Totéž lze říci i o Ryanu Lindgrenovi.
Obrana Rags často hořela, hráči jako Brendan Smith a Marc Staal jen potvrdili svou upadající výkonnost, mátožně působil i DeAngelo (včera s bilancí -4). Pokud někdo ze zadáků snese přísnější měřítko, je to právě Lindgren, jehož důrazná hra je jako stvořená pro vypjaté bitvy v play-off.
Přesto to byl včera po závěrečné siréně smutný pohled. Ani letos se King Henrik vysněného poháru nedočká. Zasloužil by si ho jako málokdo. Budoucnost ale patří čtyřiadvacetiletému Rusovi, to je třeba bez jakéhokoli sentimentu přiznat.


Co tedy čeká Lundqvista? To se teprve uvidí. V příští sezóně mu bude už devětatřicet a s největší pravděpodobností by ji z velké části proseděl na střídačce. To není pro hvězdného gólmana zrovna lákavá představa. Mohl by souhlasit s výměnou, ale je otázkou, zda by o  něj byl zájem, zvlášť s ohledem na jeho lukrativní kontrakt.
Za současné situace s platovým stropem si jej málokterý tým bude moci dovolit. Vyplatí ho Rangers ze smlouvy? Ukončí kariéru? To v tuto chvíli nikdo neví. „Nepřemýšlím nad tím. Momentálně jsme zklamaní z toho, že jsme prohráli a skončila nám sezóna,“ komentoval to kouč David Quinn.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -