- Reklama -

Strach a nejistota. Proč se prezident Rangers bojí o Kaapa Kakka?

- Reklama -

Prezident Rangers John Davidson slíbil, že při obnovování sezóny NHL bude dbát na bezpečnost svých hráčů. Jeden z nich mu přitom v této souvislosti dělá starosti. Vycházející hvězda Kaapo Kakko trpí cukrovkou 1. typu a celiakií, čímž se řadí v současné pandemii koronaviru do rizikové skupiny.
Dokáže svého svěřence ochránit?

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!

„Vím, že bruslí a maká na sobě jako šílenec, aby byl připraven na návrat. Jsem si jistý, že bude chtít hrát, ale zároveň je pro všechny důležité ohlížet se i po zdraví,“ uvedl Davidson při čtvrtečním telefonátu s žurnalisty. „Nezáleží na tom, zda je vám devatenáct nebo jste matador. Musíme být opatrní.“
„Pokud teoreticky nebude moci hrát, tak holt nebude. Budeme jej hlídat, je důležitou součástí naší organizace. Pokud bude moci hrát a jsem si jistý, že chtít bude, tak budeme muset poslouchat vědce a lékaře, kteří nám řeknou, co máme dělat,“ pokračoval 67letý funkcionář.
Podle pondělního 22stránkového návodu NHL, který kluby obdržely, budou moci hráči v červnu začít trénovat v malých, maximálně šestičlenných skupinách. Týmy budou zodpovědné za testování hokejistů, ke kterému má docházet minimálně dvakrát týdně. Organizované tréninkové kempy se pak neotevřou dříve než 10. července.
„Na jednu věc bychom neměli zapomenout,“ podotknul Davidson. „Situace je nestálá a pevná data stále neznáme. Kdy začne kemp? Kdy budeme hrát? Kdo ví?“
19letý Kakko odehrál ve své první sezóně v NHL 66 zápasů, v nichž zaznamenal 23 bodů za 10 branek 13 asistencí. Do ligy se dostal loni jako draftová dvojka.
Rangers se v plánovaném předkole střetnou s Carolinou Hurricanes.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -