- Reklama -

Švýcaři mistrovství světa neuspořádají, štafetu předávají Východoevropanům

- Reklama -

Švýcarsko, které přišlo kvůli pandemii koronaviru o pořádání mistrovství světa 2020, nebude usilovat o jeho zorganizování ani v roce následujícím. Příští šampionát se tak uskuteční podle plánu v Bělorusku a Lotyšsku.
Přibližně do týdne pořadatelé oznámí, jak budou fanouškům vracet peníze za zakoupené vstupenky.

SLEDUJEME: NHL a její cesta zpět


Pořadatelství pro následující roky:
2021 – Bělorusko a Lotyšsko (Minsk a Riga)
2022 – Finsko (Helsinky a Tampere)
2023 – Rusko (Petrohrad)
2024 – Česko (Praha a Ostrava)
2025 – Švédsko a Dánsko


Důvodem, proč se švýcarský svaz (SIHF) vzdal myšlenky na možné přeložení turnaje o rok, jsou ekonomická rizika.
„Stále není možné odhadnout, jak dlouho bude trvat globální krize a její důsledky pro společnost a ekonomiku. Není proto jisté, zda by příjmy od sponzorů a ze vstupného pokryly náklady,“ stojí na webu SIHF. „V současné době by nebylo možné mistrovství 2021 pojistit proti existujícím pandemickým rizikům,“ uvádějí Švýcaři.
Pořadatelství do budoucna se však nevzdávají. „Naším cílem je přivést mistrovství světa zpět do Švýcarska během příštích let,“ deklaroval prezident SIHF Michael Rindlisbacher.

Nové kousky! Buď fandou i po setmění

Případné ztráty za zrušení letošního MS budou Helvéti teprve řešit, akci však měli pojištěnou. „Musíme počkat na konečné rozhodnutí pojišťovny. Předpokládáme, že žádnou přímou finanční ztrátu neutrpíme,“ řekl Rindlisbacher.
Tak či tak přijde švýcarský hokej o plánovaný zisk, jenž chtěl použít na podporu mládeže.
Světový šampionát, na který bylo prodáno přes 300 tisíc vstupenek, se měl konat ve dnech 8. – 24. května ve městech Lausanne a Curych. Kvůli pandemii koronaviru byly již dříve zrušeny menší turnaje jako MS divize I skupiny A i B, šampionát hráčů do 18 let či mistrovství světa žen.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -