- Reklama -

Tampa je prvním semifinalistou, znovu jí stačilo jen pět zápasů

- Reklama -

V prvním kole play off si hokejisté Lightning poradili v pěti utkáních s Detroitem. Ve druhém jim stejný počet pokusů stačil na zdolání NY Islanders. A stejně jako před sedmnácti dny ozdobil Ben Bishop postupový zápas shutoutem. Na opačné straně kluziště se činil obránce Victor Hedman, autor poloviny ze čtyř domácích branek.
„Myslím, že jsme se poučili z loňska. Tehdy jsme ve dvou sériích měli šanci ukončit to doma a nechali si ji proklouznout mezi prsty,“ připomíná Bishop.
Hedman otevřel skóre ve 14. minutě, když po Okposově ledabylém defenzivním zákroku prostřelil z mezikruží skupinku hráčů před Thomasem Greissem. Druhá hvězdná chvíle rodáka z Örnsköldsviku přišla v pětadvacáté minutě při Hamonicově vyloučení.
Mezitím se ještě trefil krátce před pauzou Brian Boyle zblízka do horního růžku klece Ostrovanů. Postup Lightning, kteří se v dosavadním průběhu play off museli obejít bez kapitána Stevena Stamkose a dalšího stěžejního člena kádru Antona Stralmana, pečetil v čase 44:40 nejlepší střelec vyřazovacích bojů Nikita Kučerov.
„Od začátku do konce jsme hráli velice dobře. Bojovali jsme tvrdě o puky, snažili se je držet hluboko v zóně, nedělali jsme chyby ve středním pásmu a nenabídli jsme jim moc příležitostí,“ vypočítává Boyle. „Odehráli jsme skvělý zápas a Bishop tu byl znovu pro nás.“
Brankářovi Lightning napočítali 28 zákroků, čisté konto udržel v kariéře v play off už popáté. Čtyřikrát to bylo v zakončujícím utkání série.
„Bylo to brutální, nemůžu uvěřit tomu, že je po všem,“ klopil hlavu kapitán Ostrovanů John Tavares. „Dali jsme do zápasů hodně, ale nepodařilo se nám dosáhnout, co jsme si předsevzali. Občas jsme předváděli dobrý hokej, ale nechali jsme si utéct dvě domácí utkání a to nás v neděli dostalo do složité situace.“
Příští protivník Blesků vzejde z dvojice Washington – Pittsburgh, o krůček blíž k postupu mají Tučňáci. Z druhého postupu do semifinále Stanley Cupu po sobě se těší i Ondřej Palát s Andrejem Šustrem, kteří včera vyšli bodově naprázdno.



Tampa Bay – NY Islanders 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) – konečný stav série 4:1

Branky a asistence: 14. Hedman, 19. Boyle (Carle, Paquette), 25. Hedman (Drouin, Johnson), 45. Kučerov (Killorn).
Střely na branku: Tampa Bay 9-9-7=25, NY Islanders 6-10-12=28. Přesilovky: 1/5 – 0/2.
Brankáři: Bishop 28/28 – Greiss 21/25.
Hvězdy utkání: Hedman, Bishop, Boyle (všichni TBL).
Česká účast: Ondřej Palát (17:51, 0, 1 střela, 0+0), Andrej Šustr (13:49, 0, 0 střel, 0+0).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -