- Reklama -

Boucher se vrací do NHL, povede Ottawu

- Reklama -

Před třemi roky mu Senátoři „zlomili vaz“, po prohře s nimi mu v Tampě po 32. zápase zkrácené základní části ukázali dveře. Teď klub z kanadské metropole nabízí Guyi Boucherovi pomocnou ruku při jeho návratu do NHL. 44letý kouč bude v pondělí oficiálně představen jako dvanáctý trenér v dějinách Sens, smlouvu podepsal na tři roky.
„Chtěli jsme výborného kouče a při jeho hledání Guy vyšel jako první volba. Nemůžu být šťastnější,“ uvedl v předběžném prohlášení majitel Eugene Melnyk.
Možná že nebyl tak docela upřímný, protože během týdne absolvoval s managementem Senátorů šestihodinový pohovor ex-anaheimský Bruce Boudreau, ten však dal nakonec přednost Minnesotě. Neznamená to však, že by Ottawa zvolila nouzové řešení. Boucher během tří sezón u Lightning dovedl své svěřence k 97 vítězstvím ze 196 zápasů a když s nimi hned při své premiéře v NHL postoupil do play off, skončila jejich cesta až v konferenčním finále porážkou 3-4 na zápasy s pozdějšími šampiony z Bostonu.
„Guy je velmi inteligentní a novátorský trenér. Je výborné ho vidět vracet se do NHL,“ pogratuloval mu dnes na dálku k nové příležitosti GM Blesků Steve Yzerman.
Boucher si po odchodu z NHL našel angažmá ve švýcarském Bernu, kde působil od ledna 2014 do listopadu 2015. Dvakrát po sobě v té době vedl také kanadský národní tým na Spengler Cupu. Z mezinárodní scény má ještě další bohaté zkušenosti – v letech 2006 až 2009 jako asistent trenéra působil u reprezentace osmnáctiletých a později dvacetiletých, s každou věkovou kategorií získal jednu zlatou medaili.
Senátoři před necelým měsícem předčasně ukončili spolupráci s trenérem Davem Cameronem i jeho asistenty Andrem Tourignym a Rickem Warmsleym.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -