- Reklama -

Těžká rána pro Winnipeg. Heritage Classic 2015 zrušeno, fanoušci zuří

- Reklama -

Plánované utkání Heritage Classic, které se mělo konat na fotbalovém stadionu Investor‘s Group Field (na titulní fotografii) ve Winnipegu během sezóny 2015/16, bylo odloženo.  Winnipeg Jets vydali prohlášení, v němž přiznávají, že nejsou schopni společně s tamním fotbalovým týmem připravit k danému datu celou akci tak, jak by si přáli. Klub přesto doufá, že se oslava hokeje v jejich provincii a městě uskuteční o sezónu později.
Heritage Classic je série venkovních utkání NHL, jejíž kořeny sahají k roku 2003, kdy se v inauguračním zápase na Commonwealth Stadium v Edmontonu proti sobě postavily celky Canadiens a Oilers. Klání přihlíželo 57 167 diváků. Úspěch historicky prvního utkání NHL pod širým nebem předznamenal pozdější vznik dnes mnohem známější Winter Classic a také Stadium Series. Další ze soubojů Heritage Classic hostilo v roce 2011 Calgary (Canadiens/Flames) a v roce 2014 Vancouver (Senators/Canucks).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Podle zámořských médií plánuje NHL odkrýt kompletní rozpis venkovních zápasů pro nadcházející sezónu během Utkání hvězd v Columbusu. Již nyní je známo, že Winter Classic 2016 bude hostit Boston (více informací najdete zde), dvou utkání Stadium Series se pak zhostí Denver a Minnesota.
Pro obyvatele Winnipegu představuje odložení Heritage Classic veliké zklamání. Na příčiny odřeknutí této pro Kanadu významné sportovní události jako první upozornil Garry Lawless z deníku Winnipeg Free Press. NHL trvala na tom, aby se utkání konalo v prosinci 2015, s čímž však nesouhlasil trvalý podnájemník Investor‘s Group Field, klub CFL (Canadian Football League) Blue Bombers, který se obával toho, že by mohlo blížící se klání slavné hokejové ligy pod otevřeným nebem zastínit finále CFL, tzv. Grey Cup, který se uskuteční 29. listopadu právě na zmíněném stadionu. Leden 2016 pak nepřichází podle vedení ligy v úvahu z jednoho prostého důvodu; ve Winnipegu bývá v tomto měsíci třeskutá zima, jež by mohla průběh utkání nepříjemně ovlivnit.
Po oznámení této zprávy zavalili rozhořčení fanoušci Jets sociální sítě nadávkami a výčitkami směrem k fotbalovému celku, ale také samotné NHL:

Úvodní foto: Robyn Hanson / Travel Manitoba

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -