- Reklama -

Thornton se do San Jose nevrátí

- Reklama -

Zkušený forvard Joe Thornton podepsal roční kontrakt s Torontem. Smlouva má hodnotu 700 tis. amerických dolarů. Hokejista se tak nevrátí do San Jose.
41letý Kanaďan podepsal smlouvu jen den poté, co oznámil, že se na příští ročník bude připravovat ve švýcarském týmu HC Davos. Maple Leafs budou jeho třetím týmem v NHL.


Thornton začal svou kariéru v Bostonu, který jej v roce 1997 draftoval z prvního místa. V roce 2005 byl vyměněn do San Jose, v němž vytvořil rekord s 804 asistencemi.
Rodák z Londonu odehrál v minulé sezóně 70 utkání, ve kterých zaznamenal sedm branek a 31 bodů. V dresu Bostonu a San Jose nasbíral v 1636 zápasech 420 gólů a 1089 asistencí. S 1509 body mu patří 14. místo v historickém pořadí. V počtu asistencí je sedmý.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -