- Reklama -

Toffoli se stěhuje do Winnipegu

- Reklama -

Jets, kteří se s Coloradem a Dallasem přetahují o divizní titul, před nedávnem avizovali, že se nebudou chtít vyřazovacích bojů pouze zúčastnit. V Manitobě naopak věří, že tohle by mohl být jejich rok. Poté, co se jim před startem sezóny podařilo prodloužit smlouvy s klíčovými hráči, jako jsou Hellebuyck nebo Scheifele, snaží se před uzávěrkou přestupů co nejvíce posílit.

Nedávno získali z Montrealu Seana Monahana, nyní přichází z New Jersey křídelník Tyler Toffoli. Pro toho to bude již čtvrtá štace na sever od státní hranice mezi USA a Kanadou (po Vancouveru, Montrealu a Calgary). Jets jsou jeho celkově šestým klubem.

Jednatřicetiletý rodák z Ontaria se v létě stane UFA (neomezeně volným hráčem). Letos v 61 zápasech nasázel velmi solidních 26 branek, celkově zapsal 44 bodů. Vypadá to tedy, že by měl potřetí v kariéře pokořit třicetigólovou metu.

Ve Winnipegu se teď potká mimo jiné i s Seanem Monahanem, se kterým nastupoval v jedné formaci před časem v Calgary. Do New Jersey putuje volba ve 3. kole draftu 2024 a volba ve 2. kole draftu 2025.

- Reklama -

Výměna je zajímavá také z pohledu Devils. Ti jsou trochu nečekaně mimo postupové pozice, na poslední divokou kartu aktuálně ztrácejí šest bodů. To je rozdíl, který se stále dá smazat, na druhou stranu se 19 zápasů před koncem základní části nejedná o zanedbatelnou ztrátu. S nadějemi na play-off to nevypadá dobře.

Poměrně dlouho se mluví o tom, že Ďáblové potřebují především špičkového gólmana. Nedávno měli být blízko k získání Jacoba Markströma z Calgary. Výměna se však nakonec neuskutečnila. V posledních dnech se dokonce spekulovalo o tom, že by se jejich pozornost mohla přesunout směrem k bostonskému Linusi Ullmarkovi, aktuálnímu držiteli Vezina Trophy.

Pokud se ale rozhodli pustit Toffoliho, znamená to snad, že házejí ručník do ringu? Uvidíme, co přinesou zbývající tři hodiny.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -