- Reklama -

Tohle si někdo odskáče. Carolina začíná přestavbu

- Reklama -

Fanshop týmuNové koště dobře mete, říká jedno české přísloví. Tom Dundon se stal novým majitelem Caroliny Hurricanes v březnu letošního roku a hned otřásl základy klubu.
V Raleigh už devátou sezonu marně čekají na vyřazovací boje, dá se očekávat přestavba a kolotoč výměn. Že nezůstane kámen na kameni předznamenala posezonní výměna manažera. Místo dlouholetého hráče a později GM Caroliny Rona Francise nastoupil v květnu Don Wadell. Odlišnou tvář hokejisté Canes uvidí také na střídačce, skončil Bill Peters a bude je nyní cepovat Rod Brind’Amour.
Předchozí zmíněné změny už jsou jisté. Je jasné, že s novým vedením přijde i oživení hráčského kádru. „Víme, že musíme udělat nějaké změny. Procházíme různé možnosti a přemýšlíme, kdo by měl odejít a na kom naopak dále stavět,“ nechal se slyšet manažer Wadell.


Průvan v brankovišti
První post, který přijde na přetřes, bude určitě ten gólmanský. Výkony Cama Warda jsou rok od roku horší, ani Scott Darling jistotou zrovna neoplývá. „Víme, že nemůže příští rok stavět na té samé dvojici,“ řekl GM Wadell v interview. Na trhu s volnými hráči budou letos k dispozici zajímavá jména jako Jonathan Bernier, Anton Chudobin, Carter Hutton, Michael Hutchinson a Chad Johnson. Experti také spekulují, že by se Hurricanes mohli pokusit odlákat dvojku Washingtonu Philippa Grubauera.
Trenérský štáb se nejspíše zaměří na omlazení mužstva. Jeff Skinner nastoupí do poslední sezony svého kontraktu a je velmi pravděpodobné, že ji stráví v jiném klubu. Pozici má nahnutou též kapitán Justin Faulk, který s velmi přijatelným cap hitem 4,8 milionu dolarů může být zajímavým lákadlem pro ostatní kluby. Různí experti se shodují, že snad až na Sebastiana Aha nemá žádný člen týmu své místo pro příští sezonu jisté.
Jared Clinton z časopisu The Hockey News spekuluje, že Hurricanes začnou více začleňovat své talentované mládí a především vyzdvihuje českého mladíka Martina Nečase, který už loni na jeden zápas okusil atmosféru NHL a sezonu dohrál v mistrovské Kometě Brno. Důležitý pro budoucnost Caroliny bude také letošní draft, ve kterém bude mít druhou volbu. Clinton Hurricanes doporučuje vybírat z trojice Andrei Svěčnikov, Filip Zadina a Brady Tkachuk. Každý z nich je podle něj schopný už v následujícím ročníku pravidelně hrát v NHL. Na koho z nich Wadell v červnu ukáže?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -