- Reklama -

Trenér Švédska řešil další problém se sestavou na Světový pohár

- Reklama -

Už třetí změnu oproti původní nominaci na Světový pohár v Torontu musel udělat trenér švédské reprezentace Rikard Grönborg. Kvůli dlouhé rekonvalescenci po zranění kotníku se na turnaji nepředstaví gólman Robin Lehner z Buffala. V sestavě Tre Kronor ho nahradí Jhonas Enroth (na snímku), který před šesti dny podepsal jako nechráněný volný hráč roční smlouvu na 750 tisíc dolarů s Torontem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Robin pokračuje v rehabilitaci po zranění kotníku, které si přivodil v minulé sezóně a cítil, že bude nejlepší, když nebude hrát za Švédsko na nadcházejícím Světovém poháru,“ sdělil novinářům generální manažer Sabres Tim Murray.
„Robin má pocit, že je důležité pokračovat v rekonvalescenci v Buffalu a důkladně se připravit na tréninkový kemp. Momentálně kombinuje přípravu na ledě s tréninkem na suchu. Těšíme se, až ho příští měsíc uvidíme na ledě s našim týmem,“ dodal Murray.
Kvůli zdravotním problémům se Grönborgovi omluvil také obránce Detroitu Niklas Kronwall (podstupuje rekonvalescenci po operaci kolene), jeho místo zaujal zadák Hampus Lindholm z Anaheimu. V pátek byl dodatečně zařazen do kádru Lindholmův klubový spoluhráč Rickard Rakell, který v útoku nahradil forvarda St. Louis Alexandera Steena (podstupuje rekonvalescenci po operaci ramena).
„Skutečně jsme chtěli dát Robinovi příležitost, aby se zotavil ze zranění, které si přivodil v minulém ročníku,“ uvedl trenér Švédska Rikard Grönborg, „ale bohužel neměl dost času, aby se stihl dostat do stoprocentní kondice,“ vysvětlil.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -