- Reklama -

Tvrdý úder na solar. Komentátor Novy se opřel do Haška

- Reklama -

Bývalý gólman Dominik Hašek se během minulého týdne objevil na zápase Buffala.

Někdejší brankářská ikona se dočkala velké pocty, když Hašek jako čestný host odstartoval souboj proti Chicagu úderem na buben, což domácí příznivci ocenili.

Jiný pohled na „Dominátora“ měli někteří čeští a slovenští fanoušci, kteří mu nejnověji vyčítají dvojitý pohled na jeho postoj k vojenskému konfliktu na Ukrajině. Hašek už dlouhodobě vyhlašuje, že ruští hokejisté by neměli působit v žádných hokejových ligách.

- Reklama -

Legendární český brankář si v krátké minulosti nebral servítky i vůči NHL, kterou kritizuje za tolerantní postoj vůči ruským hráčům.

„Když ruský hráč vstoupí na led, je to reklama na ruské vraždění. Rusi v NHL vesele dělají reklamu na ruskou válku a zločiny,“ nechal se Hašek slyšet.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat, když Haškovu návštěvu v Buffalu ostře zkritizoval komentátor televize Nova Dominik Mihailescu. Ten se do Haška opřel na sociální síti X.

„Dominiku, můžete prosím vysvětlit, jak je možné, že jste byl na zápase NHL?…Vy, který tvrdíte, že tato soutěž podporuje válku Ukrajině?…Kážete vodu a pijete víno. Tvrdíte, že v Buffalu není žádný ruský hráč, ale dobře víte, že je to zavádějící,“ napsal Mihailescu.

„Na farmě v Rochestru hrají čtyři Rusové, z toho jeden ještě vloni hrál v KHL. Psal jste, že jakákoliv reklama na NHL, jakýkoliv přenos, znamená podporu války. A potom si tam v klidu přijdete zamávat a bouchnout si do bubínku?…Neděláte nyní reklamu NHL vy?“

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -