- Reklama -

Tým Severní Ameriky bude na Světovém poháru outsiderem, který ale může překvapit

- Reklama -

Trenérovi Edmontonu Toddu McLellanovi nevadí, že přijde o část tréninkového kempu. Druhou polovinu září totiž stráví na Světovém poháru. McLellan bude trénovat speciální výběr kanadských a amerických mladíků do 23 let, který se spolu s tradičními národními týmy (a zbytkem, který se slepí z ostatních národností) zúčastní přehlídky hokejové elity v Torontu.
V jeho výběru nebudou scházet Connor McDavid (jednička draftu 2015) nebo Ryan Nugent-Hopkins (jednička draftu 2011), které zná dobře z Edmontonu. „Pojedeme s Connorem a dalšími mladými hvězdami do Toronta a pokusíme se to tam vyhrát,“ slibuje kouč. „Když budeme dostatečně úspěšní, zdržíme se a nestihneme část kempu, ale nebojím se o to. Příprava bude v dobrých rukách.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Přestože v sestavě mladého výběru bude ještě Auston Matthews (jednička draftu 2016), Jack Eichel (dvojka draftu 2015), obránce Philadelphie Shayne Gostisbehere (finalista Calder Trophy pro nováčka letošní sezóny), McLellanův tým je pořád považován spíš za outsidera. Proti národním výběrům plným ostřílených veteránů nemá podle odborníků moc šancí.
„Kanada, Spojené státy, jejich úkolem bude vyhrát… My se musíme zdravě naštvat a uvidíme. Na některé mladé hráče to může být velký tlak,“ zamyslel se kouč.
Mladý tým Severní Ameriky nebude mít co ztratit. „Rozhodně budeme proti největším světovým týmům podceňovaní,“ myslí si Nugent Hopkins. „Bude to trochu zvláštní, nicméně současně cítím, že můžeme nadělat trochu vzruchu a některé zápasy vyhrát. Možná i vyhrát celý turnaj.“
Tým mladíků bude ve skupině B s Finskem, Ruskem a Švédskem. „Bude to skvělé, zvláště s takhle mladými kluky. Kdykoli reprezentujete Kanadu, je to vzrušující. S mladými kluky to bude zábava. Bude v tom spousta energie. Já budu vlastně jedním z nejstarších hráčů v týmu, bude to dobrá zkušenost.“
McLellanův trenérský tým bude obsahovat ještě asistenty Jona Coopera (Tampa Bay Lightning), Petera DeBoera (San Jose Sharks), Davea Tippetta (Arizona Coyotes) a Jaye Woodcrofta (Edmonton Oilers). Z pohledu generálních manažerů budou v týmu dále Peter Chiarelli (Oilers) a Stan Bowman (Chicago Blackhawks) jako stavitelé mužstva.
„Blíží se to, máme měsíc do srazu. Máme spoustu telefonů, trenérských porad, kde diskutujeme styl hry,“ odkrývá pozadí příprav McLellan. „Bavili jsme se už trochu o sestavě útoků. Rádi bychom využili vazeb z původních týmů. Máme tu gólmana (Matta Murrayho), který vyhrál s Pittsburghem Stanley Cup. Uvidíme, zda přijedou všichni zdraví,“ přeje si McLellan.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -