- Reklama -

Uspořádá Calgary výprodej? Kdo v týmu pravděpodobně skončí?

- Reklama -

Zámořská NHL už má za sebou první čtvrtinu základní části. Některé kluby už díky tomu zhruba vědí na čem jsou a kde potřebují posílit. Velká nespokojenost panuje v Calgary, které by mohlo nabídnout řadu svých hráčů konkurenci.

V Calgary je živo, spekulace okolo kanadského klubu jen víří. Mužstvu se nadále nedaří, řada hráčů je nespokojená. Okolo hráčů Flames se pohybují skauti ostatních týmů a vytipovávají, kteří hráči by se mohli hodit do jejich týmů.

Delší dobu se spekuluje o pozici brankáře Daniela Vladaře, který by měl ustoupit perspektivnímu Dustinu Wolfovi. Český brankář byl v posledních měsících spojován snad s půlkou týmů NHL. Dosud ale vedení Calgary jeho výměnu neuskutečnilo.

Z obrany Calgary budí rozruch jméno Noaha Hanifina, který je v posledním roce svého kontraktu a jednání o jeho prodloužení se nevyvíjí dobře. Kompletní obránce může podle smlouvy předložit seznam týmů, do kterých si nepřeje být vyměněn. Jeho jméno je zřejmě tím nejvíce lákavým ze současné soupisky Flames, jeho případný trejd tak pravděpodobně přijde až těsně před přestupovou uzávěrkou.

- Reklama -

Z defenzívy Flames pravděpodobně letos zmizí i Rus Nikita Zadorov. O trejd už měl vedení klubu požádat sám. Stejně jako Hanifinovi mu letos konci smlouva. Mezi ostatními týmy je také zájem o obránce Chrise Taneva. Třiatřicetiletý spolehlivý bek by mohl zajímat třeba Vancouver nebo Toronto.

Výčet hráčů, kterých by se Calgary mohlo letos zbavit však nekončí. Poslední zápasy v dresu s ohnivým C by mohl letos odehrát také Švéd Elias Lindholm. Univerzální útočník se po sezóně může stát nechráněným volným hráčem. Současná smlouva mu zaručuje příjem 4,85 milionu dolarů za rok. Švédský forvard nemá ve své smlouvě žádnou doložku o nevyměnitelnosti, což Plamenům usnadňuje situaci.

Mezi přestupovými spekulacemi se občas objevuje také jméno hvězdného Jonathana Huberdeaua, který před loňskou sezonou přišel v trejdu za Matthewa Tkachuka. Avšak zatímco Tkachuk na Floridě září, Huberdeau zažil obrovský sešup. V loňské sezóně soupeřil s trenérem Darrylem Sutterem, ale ani po konce drsného kouče nijak nezáří. V zápase s Nashvillem ho dokonce nový kouč Calgary Ryan Huska neposlal za celou třetí třetinu na led. Velkou překážkou ve vyjednávání ale představuje monstrózní kontrakt na 84 milionů dolarů za osm let, který útočník s Flames podepsal loni. V případě jeho výměny by si Flames určitě museli ponechat desítky procent z jeho platu.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -