- Reklama -

V souboji českých brankářů se Neuvirth vyznamenal čistým kontem. Plekanec skóroval podruhé za sebou

- Reklama -

Sobotní zápas National Hockey League mezi Winnipegem a Philadelphií okořenil souboj českých brankářů. Při nemoci Stevea Masona se potřetí za sebou postavil do branky Flyers Michal Neuvirth, jenž předčil Ondřeje Pavelce a dovedl svůj tým k výhře 3:0 na ledě MTS Centre. Neuvirth, jenž potřeboval k třetímu čistému kontu v sezóně 28 zákroků, byl vyhlášen první hvězdou utkání.
K ukončení šestizápasové série proher pomohly Letcům přesilovkové branky Braydena Schenna a Waynea Simmondse, na obě přihrál Claude Giroux. U zrodu akce, které vedla k vítězné trefě utkání, stál Jakub Voráček. Kladenský rodák neskóroval ani ve čtrnáctém utkání sezóny a na kontě má jen pět přihrávek. Pavelec kryl 20 z 22 střel a při závěrečné power play sledoval ze střídačky, jak skóre uzavřel Matt Read.
Tomáš Plekanec  skóroval ve druhém utkání za sebou. Ve čtvrtek poslal jeden puk do sítě New Yorku  Islanders, včera pomohl jedním gólem k výhře Montrealu 4:2 nad Bostonem. Třiatřicetiletý forvard v úvodu druhé třetiny využil přesilovou hru a střelou z levou kruhu vyrovnal na 1:1.
Rozdílovou branku zápasu vsítil jeho spoluhráč David Desharnais, který v čase 58:52 potrestal vyloučení bostonského centr Davida Krejčího (0+1) za faul na Plekance. Pojistku připojil 48 sekund před koncem základní hrací doby Max Pacioretty ranou do prázdné klece.
Poprvé od 5. prosince 2005 uspělo Calgary v utkání s Pittsburghem. Flames rázně vykročili za výhrou nad Pens v poměru 5:2 už v první třetině, ve které skórovali Joe Colborne, Johnny Gaudreau a Sam Bennett (1+1). U branky posledně jmenovaného, jež se nakonec ukázala jako vítězná, asistoval Michael Frolík. Za hosty, kteří po šesti vítězných zápasech v řadě znovu ochutnali hořkost porážky, se prosadil pouze Phil Kessel.
V dalším průběhu hry se na straně domácího týmu zviditelnili Sean Monahan a podruhé v zápase i Gaudreau (2+1). Mikael Backlund přihrál na tři branky, gólman Karri Rämö čelil 25 střelám a kromě Kessela na něj vyzrál už jen Nick Bonino. Plameny poprvé v sezóně vyhrály dva zápasy po sobě.
Panteři z Floridy zabředli do krize, naposledy venku podlehli Los Angeles 1:4. Byla to jejich pátá prohra v řadě. Nedaří se ani Jaromíru Jágrovi, jenž vyšel čtyřikrát za sebou bodově naprázdno. Panthers se sice v závěru první třetiny ujali vedení gólem Nicka Bjugstada, ale víckrát už si na Jonathana Quicka nepřišli.
Kings v prostřední části hry nejprve přežili bez úhony více než minutové dvojnásobné oslabení (75 sekund) a zásluhou střeleckých příspěvků Jeffa Cartera, Drewa Doughtyho a Anže Kopitara otočili skóre ve svůj prospěch. Konečnou podobu výsledku stanovil Milan Lucic.
Ruský forvard Alexandr Ovečkin skóroval v nočním utkání proti Torontu a v historické tabulce střelců elitní zámořské soutěže dostihl nejlepšího krajana Sergeje Fjodorova. Oba mají na kontě 483 branek. Ovečkin (772 utkání) potřeboval na dorovnání Fjodorova (1248 utkání) odehrát o 476 zápasů méně. Jubilejní trefu zaznamenal rodák z Moskvy v čase 24:51, kdy vyrovnal na 1:1.
V polovině třetí třetiny vrátil vedení na hokejky Maple Lefs James van Riemsdyk a těsný náskok ztratili hosté až 0,8 sekundy před koncem základní hrací doby. Naděje Caps na vítězství vzkřísil Nicklas Bäckström (1+1). Zápas musela rozhodnout penaltová loterie, ve které se prosadil pouze kanonýr domácího celku Alexandr Ovečkin.
Závěrečný nápor udržel ve hře o body také hokejisty Caroliny. V klání s Ottawou se necelé čtyři sekund před koncem trefil do černého Jeff Skinner. Střeleckou parketu mu připravil Jordan Staal, jenž potom ve třetí minutě nastavení sám rozhodl o výhře Hurricanes 3:2.
Antti Raanta kryl 39 střel a velkou měrou přispěl k výhře NY Rangers 4:1 na ledě Arizony. Střelecký účet zápasu otevřel v čase 8:00 Jesper Fast, další tři puky poslali Jezdci do sítě Coyotes v druhé třetině, povedlo se to Millerovi, Kreiderovi a Hayesovi. Raanta přišel o čisté konto necelých pět vteřin před třetí sirénou poté, co kapitán domácích Shane Doan využil přesilovou hru.


Bude vás zajímat:


- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -