- Reklama -

V tomhle věku hraje ještě lépe než před pár lety, prohlásil Gretzky na Jágrovu adresu

- Reklama -

Wayne Gretzky, nejproduktivnější hokejista všech dob, se před včerejším duelem Floridy proti Edmontonu zapojil do vysílání televizní stanice přenášející utkání Panthers, kde promluvil o Jaromíru Jágrovi. „The Great One“, jenž ve své kariéře nastřílel 894 branek a přidal 1963 asistencí (dohromady 2857 bodů), má pro pětačtyřicetiletého Jágra pouze slova uznání.
„Pro NHL a hokej jako takový je báječný a pro Floridu moc důležitý. Zdá se, že v tomhle věku hraje ještě lépe než před třemi čtyřmi lety. Mám to štěstí, že ho znám velmi dlouho, už od jeho osmnácti let. Vím, s jakou vášní a láskou hraje,“ řekl Gretzky.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Devítinásobný vítěz Hartovy trofeje pro nejužitečnějšího hráče sezony srovnává úroveň Jágrovy hry s jinými legendami, kteří v NHL vydrželi do stejného věku.
„V historii ligy by se našlo jen pár hráčů, kteří si v jeho věku udrželi podobnou výkonnost. Gordie Howe, Mark Messier, Chris Chelios a nyní Jaromír. Pro hokej je to skvělé. Doufám, že bude pokračovat. Řekl jsem mu, že až se přiblíží k 894 gólům, měl by pověsit brusle na hřebík,“ zavtipkoval Gretzky.
Wayne Gretzky o Jágrovi

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -