- Reklama -

Ve Phoenixu to vře. Schyluje se k velké soudní kauze

- Reklama -

Coyotes a společnost, kterou si klub najal na projekt nové arény v blízkosti letiště Sky Harbor, podali žalobu vůči městu Phoenixu, od něhož požadují 2,3 miliardy dolarů za údajné porušení smlouvy.

Kojoti a Bluebird Development si úhradu škody od arizonského města nárokují od 27. března.

Phoenix nedávno v rámci územního plánování zakázal budoucí rezidenční rozvoj v oblasti Tempe, ve které Coyotes plánují postavit novou halu. Důležitou součástí projektu přitom byly i rezidenční budovy.

Důvodem změny v územním plánování jsou trasy dopravních letadel a nadměrný hluk, který způsobují. Coyotes namítají, že se jedná spíše o snahu města udržet si monopol na sportovní dění ve městě.

- Reklama -

Představitelé Phoenixu uvedli, že jsou ochotni souhlasit s kompromisem, který by umožnil výstavbu zábavní čtvrti a dalších projektů výměnou za závazek, že v oblasti s vysokou hlučností se nebudou stavět žádné rezidenční objekty.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -