- Reklama -

VIDEO: Mistrovstvím světa 2017 budou provázet Asterix a Obelix

Komiksové postavičky Asterix a Obelix budou oficiálními maskoty hokejového mistrovství světa 2017, o jehož pořadatelství se podělí německý Kolín a francouzská Paříž. Populární kreslené postavy, známé z časopisů i filmů, budou využity k propagaci šampionátu i při doprovodných akcích ve fanzónách v průběhu samotného turnaje.
„Tito dva galští hrdinové se těší ve světě velké popularitě. Hlavně v Německu jsou jejich dobrodružství oblíbená,“ uvedl šéf organizační komise MS 2017 Franz Riedel.
„V oboru organizace sportovních eventů ČR inspiruje,“ poukázal na svém Twitteru známý hokejový komentátor Robert Záruba na skutečnost, že poté co symboly loňského turnaje v Praze a Ostravě byli králíci Bob a Bobek, bude mít šampionát po roční pauze znovu dvojici maskotů. Průvodcem letošního MS v Moskvě a Petrohradu je pes Lajka.

- Reklama -


Úvodní buly německo-francouzského mistrovství světa bude vhozeno 5. května 2017. Turnaj potrvá do 21. května a bude se hrát v kolínské Lanxess areně a pařížské AccorHotels Areně.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -