- Reklama -

VIDEO: Voráčkův návrat do hry se blíží. Reálná je sobota

- Reklama -

cesivnhl-logo-150x150-3Po vydřené středeční výhře 3:2 nad Chicagem, která drží Philadelphii ve hře o play off, dopřál trenér Dave Hakstol svému týmu ve čtvrtek den volna. Jeden hráč ale na led stejně vyjel a snažil se poctivým tréninkem pořádně vyždímat. Byl to Jakub Voráček, který se pomalu chystá k návratu do hry.
Kladenský odchovanec pokračuje v rehabilitaci zranění, které ho od 25. února nepustilo do zápasu. Pokud všechno dobře dopadne, mohl by se objevit v sestavě Flyers v sobotu v důležitém derby s Pittsburghem, který má momentálně na Philadelphii jen čtyři body náskok.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Voráček nastoupil naposledy 25. února proti Minnesotě, kdy se zranil. Dalších devět zápasů vynechal. Uklidnit jej může, že se spoluhráčům bez něj docela dařilo. Letci z těch devíti utkání sedm vyhráli.
„Bylo to náročné,“ řekl k nucené pauze Voráček. „Kluci mi to ale usnadnili. Je mnohem jednodušší dívat se na to, jak váš tým vyhrává a hraje dobře. Dobrý ofenzivní hokej. Byla radost je sledovat. Doufám, že navážeme na to, jak hráli těch posledních devět zápasů.“
Zranění popsané jako „v dolní polovině těla“, byl podle novinářských spekulací kotník nebo jiná potíž s nohou. Voráček začal bruslit v neděli, necítil se ale ihned dobře, takže start v úterním utkání s Detroitem vyloučil a nenaskočil potom ani ve středu s Chicagem.
„Jake je jedním z těch hráčů, co nikdy nezůstanou stranou kolektivu,“ prozradil Wayne Simmonds. „Byl mezi námi, kdykoli to šlo, chodil na mítinky. Myslím, že byl bez nás trochu ztracený. Byl s námi vlastně pořád, jen nenastupoval k zápasům.“

Statistiky českého útočníka určitě nejsou tak úchvatné, jako byly v loňské sezóně. V probíhajícím ročníku stihnul ve 47 zápasech 38 bodů (10+28). Letcům se bez českého forvarda nečekaně dařilo, získali 15 z 18 možných bodů a stříleli v průměru 3,67 branky na utkání. Přesto se na návrat Voráčka všichni těší.
„Je to jeden z nejlepších hokejistů, se kterým jsem kdy hrál,“ řekl kapitán Claude Giroux. „Chce být se spoluhráči co nejvíc. Je to trochu takový šašek. Chce, aby se s ním každý cítil v pohodě. Užívá si pobyt na kluzišti hrozně moc. My si to s ním užíváme taky o to více.“
Pokud jde o odpověď na otázku, kdy přesně se třetí nejproduktivnější hráč mužstva vrátí na led, novináři se shodují, že podle průběhu tréninků je sobota reálnou možností. Dodejme, že Voráčkovi se na Pittsburgh tradičně daří. V 25 utkáních proti tomuto týmu dal 12 branek.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -