- Reklama -

Vokoun a Dvořák se dostali do sporu s Panthers

- Reklama -

Tomáš Vokoun, Radek Dvořák a Olli Jokinen se cítí být nerespektováni svým bývalým klubem Floridou Panthers. O nevídaném sporu informoval finský deník Ilta Sanomat.
Od doby, kdy dali dva Češi a Fin aktivnímu hokeji vale, vedli projekt hokejové akademie South Florida Hockey Academy, na kterém se Panteři taktéž podíleli. Ke sporu mezi trojicí někdejších hráčů a týmem NHL došlo poté, co chtěli Panthers akademii převzít pod sebe s tím, že každému z nich budou platit 5 000 dolarů ročně.

Buď IN. Tuhle značku doporučuje PASTA!

Evropské trio tuto nabídku odmítlo, načež Florida akademii vypověděla dohodu o využívání tréninkových prostor.
„Ta nabídka neměla žádnou úroveň. Na číslech jsme se nedohodli a tak jsme si neplácli,“ popsal situaci Jokinen. „Oni na to reagovali tím, že jsme jako kavárna, která nevlastní své obchodní prostory. Nájemní smlouva zahrnovala výstupní klauzuli pro obě strany. Panthers ji využili a my jsme přišli o místo.“
Podle Vokouna, Dvořáka a Jokinena s nimi Panthers zpřetrhali veškeré vazby.
Akademie si nakonec našla nový domov a dohodla se s jinou hokejovou halou na desetiletém kontraktu. Své dveře nadějným hokejistům plánuje otevřít znovu v dubnu příštího roku.
Připomeňme, že Vokoun odchytal za Floridu čtyři ročníky, Dvořák za ni hrál osm sezón a Jokinen byl členem organizace sedm let, přičemž na dresu nosil i kapitánské „céčko“.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -