- Reklama -

Volný trh má za sebou první den. Jasno už mají Gaudreau, Strome i Palát

- Reklama -

Včera v šest hodin večer našeho času se otevřel volný trh s hráči NHL. Řada zajímavých hráčů změnila dres.

Velké haló způsobil svým rozhodnutím nepodepsat nadále v Calgary Johnny Gaudreau. A to přesto, ze mu Flames nabízeli 10 milionů ročně na příštích osm let. Dlouho se mluvilo o tom, že Gaudreaua získají Rangers nebo Devils. Nevysoký hokejista však svým finálním rozhodnutím asi mnohé překvapil. Nově bude působit po boku Jakuba Voráčka v Columbusu, který si jej zavázal na sedm let za 9,8 milionu dolarů ročně.

Ondřej Palát se poprvé ve své kariéře za mořem stěhuje. Někdejší útočník Tampy, se kterou si čtyřikrát zahrál finále Stanley Cupu a dvakrát se radoval ze zisku trofeje, bude nově působit s Vítkem Vaněčkem v New Jersey Devils. Nově bude dostávat šest milionů dolarů ročně po dobu pěti let.

- Reklama -

Dalším známým jménem, které mění adresu, je Ryan Strome. Ten se rozhodl kývnout na nabídku Anaheimu Ducks. Kačeři získali útočníka, který loni působil v New York Rangers, za pět milionů ročně na dalších pět let.

Adresu změnili i dva hráči Vegas Golden Knights, byť ani jeden nebyl volným hráčem bez kontraktu. Max Pacioretty a Dylan Coughlan budou nově působit v Carolině. Obě mužstva se dohodla, že na kompenzaci za oba hráče se teprve domluví.

Ne všichni ale podepisovali smlouvy s novými týmy. Ruský obránce Nikita Zadorov zůstává v Calgary Flames, podepsal za 7,5 milionu dolarů na dva roky. Nový dres nebude oblékat ani útočník Vegas Reilly Smith, který po následující tři roky bude brát pět milionů dolarů ročně.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -