- Reklama -

Voráček udeřil v prodloužení, Tlustý při přesilovce

- Reklama -

Jediný krok dělí Jakuba Voráčka od dosažení padesátibodové hranice. Zatím poslední akce, kterou útočník Philadelphie přispěl do ofenzivní sbírky svého týmu, měla podobu gólu do washingtonské sítě. Ponese dva přívlastky: přesilovkový a vítězný. Padl v prodloužení, do kterého čtvrteční zápas za stavu 2:2 dospěl (video: gól Jakuba Voráčka).
Flyers dvakrát prohrávali, šanci rozhodnout dostali ve druhé minutě nastavení díky Niskanenově faulu na Claudea Girouxe. Sám postižený po pár sekundách početní výhody nabil na vrchol kruhů Voráčkovi a jeho rána se odrazila od Bäckströmovy hole do sítě. Capitals inkasovali při oslabení v prodloužení v této sezóně už počtvrté.
Přesilovkový gól Jiřího Tlustého z Caroliny proti Buffalu přišel o hodně dřív, český útočník využil dvojnásobnou početní výhodu ve 34. minutě (video: gól Jiřího Tlustého). Ukončil tak svůj dvanáctizápasový střelecký půst. V závěrečné třetině přidal ještě asistenci u poslední branky utkání na 5:2, čímž si řekl o titul druhé hvězdy večera.
Hurikáni v prostředním dějství skórovali třikrát v rozmezí 79 sekund. Díky vítězství ztrácejí z posledního místa na svého včerejšího soupeře už pouze bod. Sabres prohráli pošesté v řadě.
S Davidem Pastrňákem na pravém křídle Krejčího formace nastoupil Boston do duelu s New Jersey. Český útok doplněný o Brada Marchanda se sice neprosadil, ale starali se jiní, především dvoubrankový Milan Lucic. David Krejčí si u jeho prvního gólu připsal asistenci jako člen přesilovkové formace.
Trefa z 19. minuty byla zároveň vítěznou, Ďáblové totiž Niklase Svedberga nepřekonali ani jednou. Ani se o to moc nesnažili, vyslali na něho pouhých čtrnáct puků. Čtyři vylétly z hole Jaromíra Jágra. Jeho spoluhráč Mike Cammalleri a Medvědi Patrice Bergeron s Chrisem Kellym odehráli svůj 700. zápas v NHL.
V sobotu 7:2 v San Jose, ve čtvrtek stejný výsledek v domácí odvetě (a mezi tím šestigólová výhra nad Arizonou). Hokejisté St. Louis jsou opravdu v ráži, a co může trenéra Kena Hitchcocka těšit dvojnásob, o produktivitu se stará celé mužstvo. Žádný ze střelců včera nemusel mířit dvakrát, takže do čestného křesla je možno posadit autora tří nahrávek Jadena Schwartze.
Žraloci mohli naposledy pomýšlet na úspěch v úvodu druhé třetiny, kdy švédský nováček Melker Karlsson snižoval na 2:3. Poté už se prosazovali pouze hráči čtvrtého týmu Západní konference.
Kojoti, kteří byli obětí posledního výpadu Bluesmanů, si spravili chuť v zápase s Winnipegem. Ondřeje Pavelce překonali čtyřikrát, téměř nikdy u toho nechyběl Mikkel Boedker (2+1). Čestný úspěch hostů zaznamenal ve 47. minutě Mathieu Perreault.
Arizona ještě před vypršením čtvrté minuty vedla o dvě branky díky vydařeným přesilovkám. Tryskáčům naopak moc nevycházely, na konci první třetiny dvakrát hráli proti třem, ale neuspěli. To se jim ostatně v aktuálním ročníku za této herní situace nepodařilo ještě ani jednou. Pro Coyotes je výhra 4:1 jejich prvním letošním úspěchem proti celkům z Centrální divize.
V repríze loňského finále NY Rangers konečně dobyli Staples Center v Los Angeles. Po šesti minutách sice prohrávali o dvě branky, ale potom čtyřikrát rozsvítili červené světlo hokejisté v bílých dresech – při přesilovkách se snažil zejména Dan Boyle. Králové museli dohánět, Justin Williams čtyři minuty před sirénou korigoval stav, ale prodloužení, které jim ve finále tolik vycházelo, se domácí nedočkali.
Jezdci přetavili ve výhru dvanáct z posledních třinácti startů, takže při postupu do play off už by nemuseli spoléhat na divokou kartu. Kings ano, v Pacifické divizi jsou čtvrtí.
Roberto Luongo se při svém prvním návratu do Vancouveru, kde osm sezón působil, představil v plné kráse. Což znamená, že Canucks si tentokrát moc radosti neužili. Jejich bývalý gólman v kleci Floridy předvedl 32 zákroků, překonat se nechal pouze ve čtvrté minutě od Daniela Sedina. A protože Panteři se do soupeře zakousli třikrát, mohl kanadský brankář slavit 389. výhru v základní části, kterou se na jedenáctém místě historických tabulek vyrovnal Dominiku Haškovi.
O dobývání Millerovy klece se staral zejména Jonathan Huberdeau, autor dvou gólů a jedné nahrávky. Luongo vítězstvím zkompletoval svoji sbírku triumfů nad všemi současnými kluby NHL.
Víc práce než včera chicagský Corey Crawford v této sezóně ještě neměl, proti Minnesotě musel vytáhnout 42 zákroků. Dva kotouče mu za záda prošly, ale Jestřábi skórovali čtyřikrát. Dvakrát už během úvodního dějství, o zbytek se postaral Bryan Bickell.
Hráči před zápasem uctili památku nedávno zesnulého J.P. Pariseho, jeho syn Zach zatím dostal od Wild dovolenou.
V tabulce Centrální divize zůstávají Blackhawks stále druzí za Predátory, ani oni totiž o body nepřišli. Porážce byli ale blíž, střetnutí s Dallasem rozhodli až po sedmnácti sekundách nastaveného času, kdy se podruhé trefil kapitán Shea Weber. Seznam domácích střelců doplňuje finský mladík Miikka Salomäki, jenž skóroval hned při svém debutu v NHL.
Predators v žádném z posledních jedenácti utkání neskórovali méně než třikrát. Hvězdy jeho gól ze 37. minuty těsně „obklíčily“ svými trefami, jejichž autory byli Jason Spezza a Trevor Daley. Alespoň poloviční zisk je v tabulce Západní konference udržel na desátém místě před Coloradem, na postup ale momentálně ztrácejí čtyři body.
Avalanche v poslední době dohánějí, co nestihli v prvních dvou měsících sezóny, včerejší výhra 5:2 nad Ottawou byla od Silvestra už čtvrtou z pěti startů. Jarome Iginla se v inkriminovaném období trefil čtyřikrát, polovinu z branek si připsal včera. Ještě dva góly a pronikne do elitní dvacítky historických střeleckých statistik soutěže.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -