- Reklama -

Vrbata se gólem a asistencí zasloužil o výhru Canucks, Voráček snížil svou ztrátu na čelo produktivity NHL

- Reklama -

Hokejisté Vancouveru udělali další důležitý krok za postupem do play off, když porazili NY Islanders 4:0. O svém triumfu na ledě druhého nejlepšího celku Východní konference rozhodly Kosatky v prostřední části hry, ve které se ujali vedení 3:0. Pod slibný náskok se tučným písmem podepsal Radim Vrbata. Český forvard nejprve ve 21. minutě asistoval v přesilovce u vítězné branky Zacka Kassiana, v polovině utkání pak vstřelil druhý gól a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Chvíli poté mířil do černého Bo Horvat a jedenáct sekund před koncem základní hrací doby uzavřel skóre střelou do prázdné branky při power play Islanders Yannick Weber. O čisté konto se rozdělili oba vancouverští gólmani. Ryan Miller zneškodnil deset střel, ale v úvodu druhé třetiny se zranil při kolizi se spoluhráčem Jannikem Hansenem a musel střídat. Zápas dochytal Eddie Läck, který převedl 27 bezchybných zákroků.
O dva body si letošní statistiky vylepšil také Jakub Voráček, který dvěma asistencemi přispěl k výhře Philadelphie 3:2 nad Washingtonem. Jméno kladenského odchovance najdeme v zápise z utkání u první a třetí branky Flyers. V 5. minutě stál Voráček u zrodu úspěšné přesilovkové akce, kterou Claude Giroux přetavil v úvodní gól zápasu a v čase 55:47 zužitkoval jeho přihrávku přes celou šířku útočného pásma Michael Del Zotto.
Kanadský obránce zlomil nerozhodný stav 2:2 prudkým švihem z levého kruhu umístěným do protějšího horního rohu Hotbyho svatyně. Se ziskem 63 bodů se Voráček, jenž si vysloužil ocenění pro třetí hvězdu utkání, posunul v průběžném pořadí produktivity na třetí místo o bod za vedoucí dvojici Patrick Kane (Chicago) a Nicklas Bäckström (Washington).
Buffalo podlehlo Nashvillu 1:2 po samostatných nájezdech. Domácím k vítězství nepomohl ani výtečný výkon Michala Neuvirtha. Během 60 minut pustil český brankář za svá záda jen jednu z 36 střel a měl hlavní zásluhu na tom, že nejhorší celek soutěže získal v souboji s tím nejlepším alespoň bod. Další dva zákroky přidal Neuvirth v nastaveném čase. V penaltovém rozstřelu inkasoval už v první sérii, střelou mezi nohy na něj vyzrál Michael Santorelli. V dresu Sabres mířil přesně Tyler Ennis, takže bonusový bod vystřelil Predátorům až ve čtvrtém kole Filip Forsberg, jenž se prosadil kličkou do bekhendu.
Hodně rázným způsobem ukončil Nathan MacKinnon svou střeleckou mizérii. Kanadský útočník se třemi góly podílel na vítězství Colorada 5:4 nad Tampou Bay. Na svůj první hattrick v NHL potřeboval jen tři střely v 17., 24., 33. minutě, dočkal se ho ve 142. utkání v základní části soutěže. První branku Tampy Bay vsítil Ondřej Palát. Třiadvacetiletý rodák z Frýdku Místku bodoval v pátém utkání po sobě (4+3), v posledních dvou pokaždé minimálně jednou skóroval.
Zásluhou Jasona Spezzy vedl Dallas po dvou třetinách na ledě Minnesoty 1:0, ale poslední třetina mu absolutně nevyšla. Wild v ní přestříleli Stars 15:5 a šestkrát v řadě se jim podařilo rozvlnit síť za zády Jhonase Enrotha, čímž vytvořili nový klubový rekord v počtu vstřelených branek za jednu třetinu. O třetí výhru Divochů v řadě se přičinili Zach Parise (2+0), Stephane Veilleux, Mikko Koivu, Matt Dumba a Michael Granlund (1+2). Konečnou podobu výsledku 2:6 z pohledu Hvězd stanovil Spezza, asistenci si připsal Aleš Hemský.
Na nedělní duel s Floridou bude velice rád vzpomínat Jevgenij Malkin. Ruský centr zaznamenal tři body, když dvěma góly a jednou asistencí přispěl k výhře Pittsburghu 5:1. Jeho první trefa byla navíc vítězná a Malkin byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Pens výrazně pomohly i další tradiční opory, Sidney Crosby přihrál na dvě branky, Marc-Andre Fleury zneškodnil 34 střel. O čistý štít ho připravil Scott Upshall.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -