- Reklama -

Vyhovíme si, ujišťuje nová trenérská dvojka Devils Oates – Stevens

- Reklama -

New Jersey Devils vyměnili trenéra. Vlastně vyměnili jednoho trenéra za dva trenéry. To už je věc několik dnů známá. Pete DeBoer opustil klub z Newarku a místo na něj se na lavičku postaví dlouholetá klubová legenda Scott Stevens a neméně respektovaný Adam Oates. Oba se prý výborně znají a od prvního dne nenechávají nikoho na pochybách, že jim nezvyklá dvojrole nebude vadit.
Oates by se měl starat o útočníky, Stevens o obránce. Oběma bude přímo z lavičky pomáhat generální manažer Lou Lamoriello. „Budu chodit na lavičku, abych se ujistil, že všechno funguje, jak má,“ řekl Lamoriello s tím, že ani jeden kouč nebude oficiálně jmenován jako hlavní.
„Pomůžeme si navzájem,“ říká Adam Oates. „Není žádný důvod, proč bychom nemohli pracovat dohromady. Všechno se to seběhlo velmi rychle. Když ale Lou zavolal, moje odpověď byla ‚Ano‘, bez ohledu na to, jakou odpovědnost ponesu.“
Oates má za sebou dva roky, kdy pracoval jako hlavní kouč Washingtonu Capitals. Nechal za sebou bilanci 68 výher, 47 proher a 17 porážek v prodloužení. V New Jersey pracoval jako asistent trenéra, v roce 2012 pomohl tomuto mužstvu do finále Stanley Cupu. Jako hráč odehrál v NHL 19 sezón, včetně působení u St. Louis, kde nastupoval v jednom týmu právě se Stevensem.
„Máme jeden pro druhého jenom ten největší respekt,“ ujišťuje Adam Oates. „Pracovali jsme spolu, hráli jsme spolu, takže to pro nás bude snadný přechod. Bude to prostě jistá forma spolupráce. Jde o tým, jsme spolu na stejné palubě.“
Scott Stevens odehrál v New Jersey třináct sezón. Proslul schopností počkat si na vhodný okamžik a pak tvrdě sestřelit tělem protihráče. Řadu let dělal u Devils kapitána. Byl u všech Stanley Cupů z let 1995, 2000 a 2003. Ve stejném týmu už dělal asistenta trenéra, s Petem DeBoerem si však prý moc nerozuměl.
„Adam a já se to tu pokusíme spravit,“ tvrdí odhodlaně Stevens. „Chceme Devils vrátit jejich identitu. Já se pokusím zajistit obranu a Adam bude pracovat s útočníky. On už byl hlavním trenérem, takže to zvládne. V mých očích to bude velká výzva, ale my všichni milujeme velké výzvy.“
Lou Lamoriello udělal tímto krkem za svou kariéru generálního manažera čtrnáctou změnu na místě trenéra. To je ligový rekord. „V téhle lize není nic snadné, vždycky musíte dělat, co je správné. Oba to tu znají, jak naše hráče, tak týmovou filosofii, takže nám to dává smysl,“ řekl ke svému rozhodnutí nejdéle sloužící manažer v NHL.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -