- Reklama -

Výsledky NHL ze 13. dubna: Hörnqvist hattrickem pokořil Rangers, Kučerov dvěma góly Detroit. Elliott vychytal Chicago

- Reklama -

Dvě velká představení útočníků a jedna brankářská bitva. Tak odstartovalo v roce 2016 play off NHL. V prvním hracím dnu, jenž sestával ze tří zápasů, byl k vidění jeden hattrick, jeden shutout a tři úspěchy domácích celků.
Pittsburghu vedl k výhře 5:2 nad NY Rangers Patric Hörnqvist, který třikrát skóroval a další branku připravil pro Sidneyho Crosbyho. Tučňáci dvakrát udeřili v závěru třetin, nejprve Hörnqvist uklidil mezi Lundqvistovy betony volný puk a ve druhém případě vyslal do brejku svého kapitána. Při dvojnásobné přesilovce hostů v úvodu třetího dějství padl gól na obou stranách, následnou početní výhodu Tučňáků využil znovu švédský útočník. Jezdec Derek Stepan potom sice svojí druhou trefou zdramatizoval utkání, ale Hörnqvist tři minuty před sirénou završil hattrick střelou do opuštěné klece.
Rangers hráli od druhé třetiny bez Henrika Lundqvista (který jim proti Penguins vychytal vítězství v sedmi z posledních osmi duelů play off). Švédský gólman musel odstoupit poté, co ho nešťastně zasáhl holí pod masku spoluhráč Marc Staal. V brance Pittsburghu stál druhý náhradník Jeff Zatkoff, protože Fleury s Murraym se stále ještě zotavují po otřesu mozku. Americkému gólmanovi napočítali 35 zákroků.
Nikita Kučerov v utkání mezi Tampou Bay a Detroitem sice na hattrick nedosáhl, ale byl u všech tří branek svého týmu. Což dává při výsledku 3:2 poměrně velkou nápovědu, koho že vyhlásili hlavní hvězdou večera. Moskevský rodák v sedmé minutě otevřel skóre ranou bez přípravy z pravého kruhu (stal se tedy prvním střelcem letošního play off), v polovině utkání poté nadvakrát překonal Jimmyho Howarda a vrátil tím Blesky do zápasu.
Wings totiž po návratu z kabin dvakrát v rozmezí dvou minut pálili přesně od modré čáry – nejprve Mike Green a poté Justin Abdelkader. Lightning si vzali vedení zpět v polovině třetí třetiny. V případě Hedmanova gólu ještě hosté uspěli s reklamací kvůli předchozímu ofsajdu, ale další branka už byla zcela podle pravidel. Kučerov vybojoval puk za bránou, Tyler Johnson nahodil od pravého mantinelu a Alex Killorn zasáhl černý kus pryže ve vzduchu.
V St. Louis, kam zavítali obhájci titulu z Chicaga, se hrálo podle úplně jiných not. Branky byly zakleté až do desáté minuty prvního prodloužení. Domácí Brian Elliott tu svoji uhlídal zcela, Coreyho Crawforda „překonal“ vlastní obránce Trevor van Riemsdyk smolně tečující nahození Davida Backese. Elliott potřeboval k prvnímu shutoutu v play off ve své kariéře předvést 35 zákroků. Jeho spoluhráči byli v ofenzívě jen z poloviny tak aktivní jako protivník.
Bluesmani byli pod velkým tlakem zejména v úvodním dějství, kdy se sérií nedovolených zákroků vystavili do pět a půl minuty dlouhého oslabení, přičemž šestatřicet sekund hráli dokonce ve třech. Ve třetí části hry se svěřenci Kena Hitchcocka dostali pouze ke dvěma střelám, stejně tak v nastaveném čase.



Tampa Bay – Detroit 3:2 (1:1, 1:2, 1:0) – stav série 1:0

Branky a asistence: 7. Kučerov (Johnson, Killorn), 30. Kučerov (Coburn, Něstěrov), 49. Killorn (Johnson, Kučerov) – 23. Green (DeKeyser, Tatar), 25. Abdelkader (Quincey).
Střely na branku: Tampa Bay 8-12-14=34, Detroit 13-13-10=36. Přesilovky: 0/4 – 0/5.
Brankáři: Bishop 34/36 – Howard 31/34.
Hvězdy utkání: Kučerov, Johnson, Killorn (všichni TBL).
Česká účast: Ondřej Palát (20:35, -1, 2 střely, 0+0), Andrej Šustr (17:56, -1, 0 střel, 0+0) – Petr Mrázek.

Pittsburgh – NY Rangers 5:2 (1:0, 1:0, 3:2) – stav série 1:0

Branky a asistence: 20. Hörnqvist (Sheary, Letang), 39. Crosby (Hörnqvist), 46. Kühnhackl (Bonino, Letang), 49. Hörnqvist (Kessel, Crosby), 58. Hörnqvist (Crosby, Daley) – 44. Stepan (Nash, Brassard), 51. Stepan (Boyle, Zuccarello).
Střely na branku: Pittsburgh 11-7-13=31, NY Rangers 12-10-15=37. Přesilovky: 1/5 – 1/5.
Brankáři: Zatkoff 35/37 – Lundqvist 10/11, Raanta (od 20:00) 16/19.
Hvězdy utkání: Hörnqvist, Zatkoff, Crosby (všichni PIT).
Česká účast: –

St. Louis – Chicago 1:0p (0:0, 0:0, 0:0 – 1:0) – stav série 1:0

Branky a asistence: 70. Backes (Bouwmeester, Pietrangelo).
Střely na branku: St. Louis 4-10-2-2=18, Chicago 11-9-8-7=35. Přesilovky: 0/4 – 0/5.
Brankáři: Elliott 35/35 – Crawford 17/18.
Hvězdy utkání: Backes, Elliott (oba STL), Crawford (CHI).
Česká účast: – Tomáš Fleischmann (12:55, 0, 1 střela, 0+0), Michal Rozsíval (19:47, 0, 0 střel, 0+0).

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -