- Reklama -

Vzchopíme se, věří montrealský GM Bergevin. Trenér Therrien má jeho důvěru

- Reklama -

Ještě 3. prosince byli Canadiens vládci celé NHL. O necelé čtyři týdny později po sérii šesti porážek v řadě jim nepatřila první příčka už ani v Atlantické divizi a na vedoucí Dallas ztráceli dvanáct bodů. Pozice hlavního trenéra Michela Therriena ale zůstává neotřesitelná.
„Když jsme měli bilanci 19 výher a 4 porážek, mluvili jsme o tom, že by Michel mohl vést Kanadu na Světovém poháru,“ připomněl novinářům generální manažer Marc Bergevin (na snímku). „Je to pořád ten samý kouč a máme stejné hráče, jen nám vypadli ze sestavy Carey Price a Brendan Gallagher, což je velké oslabení. Herní systém se nezměnil.“
„Když se dařilo, drželi jsme pohromadě. Když přišly těžké časy, držíme pohromadě ještě víc. Společně se pokusíme to zlomit,“ slíbil fanouškům montrealský šéf.


Otázku nejbližší budoucnosti kouče, který své druhé angažmá u Habs zahájil zkrácenou sezónou 2012-13 (předtím zde Therrien působil v letech 2000-03), by si Bergevin prý sám nepoložil.
„Vyjadřuji mu důvěru kvůli tomu, že jste se mě na to zeptali,“ řekl před pondělním zápasem v Tampě. „Přišel jsem kvůli jiné věci, ale když se mě ptáte, ujišťuji vás, že mi vůbec nepřišlo na mysl, že bych měl Michela propustit. Jsme v tom společně jako tým a já věřím tomu, že najdeme cestu ven.“
První vlaštovkou se stalo vítězství nad Lightning 4:3 po samostatných nájezdech.
„Odehráli jsme spoustu dobrých zápasů, ale na výsledcích se to neprojevilo. Na dnešní utkání jsme byli připraveni. Je milé vidět široké úsměvy na tvářích hráčů a slyšet vítěznou muziku. Byla to hodně zasloužená výhra,“ zhodnotil Therrien duel, v němž jeho svěřenci v závěrečné třetině v rozmezí 21 sekund dvakrát inkasovali, ale za další půlminuty dokázali srovnat a vynutit si tak prodloužení.
Na střídačce Canadiens se jedna nová tvář objevila, nikoliv však za hráčskou lavicí, nýbrž přímo na ní. V pondělí klub získal z Edmontonu brankáře Bena Scrivense výměnou za útočníka Zacha Kassiana.
„V dnešní době platových stropů je stále těžší dohodnout nějaký trejd, museli byste něco obětovat,“ uklidňuje GM Bergevin ty, kteří v v souvislosti s neuspokojivými výsledky očekávali důraznější akci. „Já téhle partě věřím. Je to stejný tým, který byl dlouhodobě schopný dávat víc než tři branky za zápas. Je jen otázkou času, kdy se situace otočí. Když vaši nejlepší hráči nevyužívají naplno svého talentu, vyhrává se těžko, ale tihle kluci nás provedli těžkými obdobími i v minulosti a povedou nás i teď.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -