- Reklama -

Za MacJesusem a králem Leonem musí také někdo bránit. Jakého beka shání Oilers?

- Reklama -

Po letech strádání vidí letošní sezonu fanoušci Edmontonu Oilers světýlko na konci tunelu. Olejáři jsou v současnosti třetí v Pacifické divizi, oproti dvěma celkům před sebou – Anaheimem a Calgary – navíc mají méně odehraných zápasů. Proto se dá očekávat, že s blížící se uzávěrkou přestupů budou hledat způsoby, jak posílit svůj klub.

Podle novinářky Emily Caplan z ESPN se Oilers poohlíží po brankáři. Není se čemu divit, devětatřicetiletého Mikea Smithe stíhají zranění, dosud odchytal jen tři zápasy. Třiadvacetiletý Stuart Skinner je zase úplným nováčkem, před tímto ročníkem odchytal jediné utkání. A čísla dosavadní finské jedničky Mikko Koskinena nejsou nijak uchvacující – 3,05 branek na zápas a úspěšnost 90,7 %. Že by Oilers zkusili přemluvit k dalšímu stěhování zkušeného Marca-André Fleuryho potácejícího se v topícím se Chicagu?

Obrana potřebuje vyztužit

Před sezonou Oilers přivedli zkušeného někdejšího vítěze Norris Trophy a Conn Smythe Trophy Duncana Keithe. Stárnoucí veterán však k sobě potřebuje mladší hvězdu, sám o sobě defenzivu favorita na Stanley Cup už řídit nedokáže. Švéd Oscar Klefbom zůstává druhým rokem na listině dlouhodobě zraněných.

- Reklama -

Ve třiceti letech sice výrazně ožil Tyson Barrie, přesto ani on není žádným vysloveným tahounem. Zajímavě na sebe upozorňuje v dosavadním průběhu dvaadvacetiletý Kanaďan Evan Bouchard, naložit na něj zodpovědnost za výsledky týmu ale ještě nemůžete.

Proto se v zákulisí spekuluje, že Oilers jsou ochotní letos obětovat svoji nadcházející první volbu v draftu za elitního obránce. Kromě draftu by se nejspíš byli ochotní vzdát i Tysona Barrieho.

O kterých jménech se potenciálně mluví v souvislosti s přesunem do kanadského klubu? GM Olejářů Ken Holland prý na svém listu má velmi vysoko následující jména: Justin Holl, Calvin de Haan a Anton Stralman. Případně Holland podle zpráv sonduje situaci okolo obránců Seattle Kraken.

Kdo nakonec vyztuží obranu Edmontonu?

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -