- Reklama -

Zbaví se po Horvatovi Canucks dalšího důležitého hráče?

- Reklama -

Vancouver Canucks nezažívají vydařenou sezonu. Rozháraný tým již opustil kapitán Bo Horvat, jenž byl vyměněn do New York Islanders za Anthony Beauvilliera a Aatu Rätyho a podmíněnou volbu v prvním kole nadcházejícího draftu. S odchody by však neměl být konec. Na nové působiště by si mohl zvykat také gólman Thatcher Demko.

I talentovaný gólman Kosatek Demko se před uzávěrkou přestupů musí mít na pozoru. Pravděpodobně i on bude součástí mohutného výprodeje, který kanadský klub ještě do konce základní části čeká.

Kdo by mohl mít zájem? Již dříve jsme psali, že Pittsburgh Penguins mohou přivést pro play-off brankáře. Mohl by se jím stát sedmadvacetiletý rodák ze San Diega? GM Tučňáků Ron Hextall podle některých zdrojů není příliš přesvědčený, že s dvojicí Jarry-DeSmith dosáhne úspěchu ve vyřazovacích bojích. Zkusí zabojovat o Demka a poslat Tristana Jarryho do Kanady? Pro mluví i to, že Jarrymu končí po letošní sezoně smlouva, je však otázkou, zda by Vancouver opravdu chtěl brankáře s natolik chatrným zdravím.

Dalším klubem, který by potenciálně mohl přitáhnout Demka k sobě, je Buffalo. Sabres mají dlouhodobě zájem o gólmana Anaheimu Johna Gibsona. Demko by se mohl stát levnější alternativou, pokud by námluvy se zkušeným Američanem nevyšly.

- Reklama -

Třetím do party je Ottawa Senators. Senátoři před sezonou masivně posilovali, bylo cítit, že mají po letech strádání velké ambice. Jenže jejich jednička Cam Talbot nemá podepsáno na další sezonu a pravděpodobně bude chtít vyzkoušet volný trh. Demko má podepsáno za pět milionů dolarů ročně do sezony 2025/2026 a mohl by tak vyřešit brankářskou situaci v týmu hlavního města Kanady.

Demka zatím letos trápí zranění, která mu umožnila objevit se jen v 15 utkáních. Zažil jen tři vítězství, čísla jsou až hrozivá: průměrně 3,93 branek na zápas a úspěšný zákrok jen v 88,3 % případů. Pokusí se nakopnout kariéru jinde?

Titulní foto: Icon Sportswire

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -