- Reklama -

Zorro mstitel. Jonas Hiller chystá odplatu za loňské play off

- Reklama -

Je 16. května 2014. Los Angeles vítězí v sedmém utkání série proti Anaheimu a postupuje do konferenčního finále, pro Kačery je to konečná. Konec jedné éry prožívá i gólman Ducks Jonas Hiller, který se po sedmi letech strávených v Kalifornii stěhuje do Kanady. Jeho novým domovem se stává Calgary. Zdejší mužstvo právě prochází procesem přestavby kádru a vidina play off je tak dosti matná.
Plameny ale zpopelnily všechny předsezónní prognózy a k překvapení všech udržely po celou sezónu tempo s nejlepšími týmy konference. V těchto dnech mohou sklidit zasloužené ovoce. Tři dny – dva zápasy – jedno vítězství. To je vše, co jim chybí k úspěšnému zakončení základní části. O svém osudu mohou rozhodnout již dnes, když se v přímém měření sil utkají se svými největšími konkurenty, mužstvem LA Kings.
A v brance Calgary u toho nebude chybět právě Jonas Hiller. „Kdyby mi před sezónou někdo řekl, že budeme bojovat o play off s obhájci titulu, asi bych pochyboval o jeho duševním zdraví. Samozřejmě každý tým chce postoupit do vyřazovací části, ale ruku na srdce, kdo by věřil zrovna nám? Právě proto je to tak skvělý pocit, když člověk dokáže něco, co se příčí všem logickým předpokladům,“ řekl Hiller.
Dnešní zápas na ledě Flames může rozhodnout o mnohém, ale také nemusí vyřešit vůbec nic. Zvítězí-li mužstvo Los Angeles, pak se o postupujícím rozhodne až v posledním utkání základní části. Ale pokud uspějí domácí, pak je překvapení roku na světě – podaří se jim vyřadit mužstvo, které v uplynulých třech letech získalo dva Stanley Cupy a během této túry vyhrálo 10 z 11 sérii play off.
Naopak pro Calgary by to znamenalo první účast ve vyřazovací části od roku 2009. Kanadské mužstvo má výhodu dvoubodového náskoku, který jim Králové darovali nečekanou prohrou v úterním zápase na ledě Edmontonu. Obránce Kings Drew Doughty má proto jasno – dnešní zápas bude stejně vyhrocený a vyhecovaný jako sedmá utkání v sériích play off.
„Tak k tomu musíme přistupovat. Vítězství nebo smrt. Máme jen jednu šanci, jak si udržet postupové naděje. Musíme hrát stejným stylem, který nám v minulých letech přinesl tolik úspěchů – důraz na fyzickou hru, precizní práce v defenzivě. Nezáleží na tom, jestli dáme jednu branku nebo pět. Prostě musíme zvítězit v normální hrací době.“
Poslední vzájemný zápas

Právě střílení gólů však představuje pro Krále docela oříšek. V posledních dvou zápasech se ze všech útočníků prosadil pouze Dwight King. „Je složité vyhrávat zápasy, když se prosazují jenom obránci,“ řekl trenér Darryl Sutter.
Dnes se kalifornským forvardům postaví do cesty Jonas Hiller, který má se zápasy proti Los Angeles velmi bohaté zkušenosti. „Hrál jsem proti nim častěji, než většina kluků v téhle lize. Ale člověk k tomu přece jen přistupuje trochu jinak, když ví, že bude čelit obhájcům Stanley Cupu. Oni berou play off jako samozřejmost, což dnešní zápas ještě více okoření. Rozhodně to nebude jednoduché utkání. Dají do toho absolutně všechno,“ podotkl Hiller.
Plamenům bude v dneším utkání chybět útočník Lance Bouma, kterého by měl nahradit Brandon Bollig. I ten má Králům co oplácet. Loni, ještě coby člen Chicaga Blackhawks, se musel před kalifornským klubem sklonit po neúspěšném konferenčním finále. „Čím těžší soupeř a důležitější zápas, tím lépe se mi hraje. Dobře vědí, v jaké jsou situaci. My jim musíme zabránit v tom, aby se z ní vyhrabali,“ řekl Bollig.
foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -