- Reklama -

Zůstane Edmontonu jeho hvězdička v Evropě?

- Reklama -

Edmonton zažívá vynikající start do sezóny a s bilancí 5-0-0 se hřeje na výslunní celé NHL. Vedení Oilers přesto trápí jedna nevyřešená záležitost – trucující Jesse Puljujärvi.
Čtyřka draftu 2016 stále hraje za Kärpät Oulu ve „svém“ Finsku a nic zatím nenasvědčuje tomu, že by spěchal zpět do NHL.



Jeho kontrakt zahrnuje klauzuli, díky níž může do 1. prosince 2019 kývnout na nabídku ze zámoří.
„Dostává se ke mně, že by mu nevadilo zůstat celý rok ve Finsku,“ komentoval situaci Chris Johnston ze stanice Sportsnet.
Talentovaný forvard požádal v létě Oilers o výměnu a poté jako chráněný volný hráč neakceptoval jejich nabídku. Doma zatím vede s pěti góly a šesti asistencemi bodování svého týmu.
„Mám z toho pocit, že mu tato pozice vyhovuje. Snaží se získat zpět svou sebedůvěru a svou hru a právě nyní by mohl být v elitní finské lize nejlepším hráčem,“ dodal hokejový expert.
Puljujärvi dostával od draftu jen omezený prostor a ve 139 utkáních nasbíral pouhých 37 bodů (17+20).
„Puljujärvi je přesvědčený o tom, že potřebuje změnu. Je to hráč NHL, který touží po novém začátku. Plat může být takřka všelijaký,“ řekl v létě k situaci jeho zástupce Mark Lehto.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -