- Reklama -

Bill Masterton Trophy letos získal Brian Boyle

- Reklama -

Fanshop týmuTřiatřicetiletému otci dvou dětí Brianu Boylovi se před uplynulou sezonou obrátil svět vzhůru nohama. Když se loni v létě připravoval na další ročník, připadal si unavenější než obvykle. Přičítal to tomu, že se hodně trávil hodně času se svými dětmi a hektickému stěhování z Tampy. V polovině srpna se však dozvěděl výsledky krevních testů. Zjistil, že má chronickou myelogenní leukémii.

Brian Boyle okamžitě začal léčbu, musel tak vynechat letní přípravu s Devils. Těžkou nemoc nakonec porazil a na podzim se vrátil do kolotoče utkání v nejprestižnější hokejové lize světa. Nakonec naskočil do 69 utkání a posbíral 23 bodů (13+10) a zahrál si All-Star Game. Na úplném konci ročníku byl za svoji oddanost hokeji vyznamenán Bill Masterton Trophy.

„Není to situace, ve které by někdo chtěl být. Se vší podporou, které se mi dostalo bude mít tato trofej speciální místo v mém srdci,“ začal svoji řeč po přebrání ocenění Brian Boyle.
„Jsme ve Vegas, což je skvělý příklad vytrvalosti. Bylo neskutečné sledovat, jak se celé město dalo dohromady. Jsou tu i hráči z parklandské střední a členové Humboldt Broncos. Všechny tyto tragédie jsou příklady toho, jak se lidé dokázali spojit,“ sdělil sálu zaplněným hokejovými osobnostmi a jejich blízkými.
„Děkuji své rodině a své druhé rodině New Jersey Devils. Vaše podpora pro mě moc znamená. Děkuji i hráčům z NHL, těm co jsem znal i těm, které jsem neznal a kontaktovali mě a podporovali mě,“ děkoval na pódiu emocemi nabitý hromotluk.


Bývalý hráč New York Rangers nebo Tampy Bay tak má před sebou svůj první kemp s Devils. Snad mu jej znovu nepřeruší nějaké zlé zprávy.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -