- Reklama -

Blackhawks slavili na Soldier Field i v ulicích Chicaga

- Reklama -

fb-chicago
Blackhawks si včera v ulicích Chicaga vychutnávali oslavy už třetího zisku Stanley Cupu za posledních pět let. Oslavné tažení startovalo před stadionem United Centre, kde celý tým nastoupil do dvoupatrových autobusů s otevřenou střechou a pomalým tempem projížděl městem směrem k fotbalové aréně Soldier Field, kde měl proběhnout slavnostní ceremoniál.
Triumfální jízdu sledovalo v ulicích metropole odhadem dva miliony fanoušků. Kromě nadšených davů, lemujících trasu hokejové kolony, zdravili letošní vítěze i lidé pracující v okolních domech, stavební dělníci opravující budovy v centru města, zaměstnanci restaurací a barů, hasiči i skupiny turistů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Po příjezdu na Solder Field čekalo na hráče a vedení Blackhawks téměř 65 tisíc nejvěrnějších příznivců, které neodradil ani silný déšť, jenž se spustil tři hodiny před zahájením oslav. Jakmile bouřka přešla, nastala na stadionu tlačenice tisíců fanoušků oblečených v klubových barvách, kteří se snažili dostat k pódiu, aby mohli zblízka sledovat radost hráčů zvedajících nad hlavu Stanleyův pohár.
Emoce a hladinu adrenalinu u všech zúčastněných ještě zvedala mnohokrát opakovaná skladba skotské kapely The Fratellis Chelsea Dagger, která je gólovou znělkou Blackhawks na jejich domácím stadionu a nechyběla ani známá sportovní hymna We Are The Champions od legendárních Queen. Jako zpěváci se předvedli také útočnící Kris Versteeg a Joakim Nordström.
„Minule jsme mluvili o tom, že jsme štastni za dva tituly během čtyř let,“ řekl k bouřícímu davu útočník Patrick Sharp. „Dnes můžeme hrdě říct, že nám náležejí už tři vítězství za posledních šest let. Každý chce vědět, který Pohár byl pro mě nejlepší. Ten z roku 2010 byl výjimečný, následující (r. 2013) byl zvláštní, ale podle mého se nic nevyrovná vítěznému finále na domácím ledě před svými fanoušky.“

I přes dlouhou řadu proslovů a komentářů, které doplnilo i video sestříhané z nejatraktivnějších herních situací Chicaga a celkově nevázanou atmosféru, se oslavami na Soldier Field nesla také dvě témata, které tým nemohl pominout.
Tím prvním byla vzpomínka na kustoda klubu Clinta Reifa, jenž zemřel v prosinci minulého roku ve věku pouhých 34 let a druhým, nezměrně pozitivnějším, bylo přání prodloužit skvělé období, které v posledních letech mužstvo prožívá a korunovat ho ziskem Stanley Cupu i v následující sezóně.
Obojí zahrnul do svého projevu obránce a držitel Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off Duncan Keith, jenž před odchodem z pódia vyzval fanoušky i spoluhráče: „Udržme tuto červenou mašinu v chodu! Tohle je pro Reifa! Pojďme to zkusit znovu, čtyři zní líp než tři.“

- Reklama -

V závěru ceremoniálu, kterým vyvrcholila velká třídenní párty, si vzal slovo také majitel Blackhawks Rocky Wirtz: „Triumf v roce 2010 byl pro Chicago prvním vítězstvím po dlouhých 49 letech. Když jsme vyhráli v roce 2013, cítil jsem to jako krásnou odměnu za tvrdou a poctivou práci celého klubu, ale letos je to ještě sladší.“
„Máme neuvěřitelný tým s obrovským srdcem a navíc jsme vyhráli doma. Tato trofej je pro vás, naše fanoušky a město Chicago. Naším cílem nyní bude zopakovat tento výsledek i v příští sezóně.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -