- Reklama -

Body sice Nestrašil nesbírá, ale trenéra těší jeho obranná práce

- Reklama -

Na první branku v NHL stále čeká, přesto si postupně buduje důvěru u trenéra Mikea Babcocka. Český útočník Andrej Nestrašil sice v úvodních devíti zápasech zaznamenal jednu asistenci, jinak mu však kouč Detroitu nemá co vytknout.
„Je silný na puku, nedělá zbytečné chyby. To nejlepší, co v něm je, nám zatím neukázal. Na kontě má jedinou asistenci. Ale hraje chytře a také výborně brání. Rychle zapadl do našeho herního systému a to je důležitý krok k dalšímu zlepšení.“
Třiadvacetiletý forvard má za sebou první tři týdny v nejvyšší zámořské soutěži. Nechce být ale hráčem do počtu, rád by si vydobyl důležitější roli v týmu. „Chci zastávat větší úlohu v mužstvu. Vím, že je to v mých silách. Ale všechno je o sebedůvěře. Pokaždé, když vstoupím na led, musím činit správná rozhodnutí,“ řekl rodák z Prahy.
V posledním odehraném utkání proti Los Angeles Kings nastupoval ve třetí formaci po boku Darrena Helma a Tomáše Jurča. Důvěru dostal i během přesilových her. Trenéři si u něj cení především výborného krytí kotouče.
I když zatím nesbírá body, podobné problémy se nevyhýbají ani dalším mladým forvardům Detroitu. Jurčo, Tomáš Tatar, Riley Sheahan – žádný z těchto hráčů nenasbíral v úvodních devíti zápasech více, jak dva body. Ofenzívu táhnou Švédové Henrik Zetterberg a Gustav Nyquist, po návratu do sestavy se rychle uchytil i Pavel Datsyuk.
„Určitě by se mi ulevilo, kdyby tihle mladí kluci začali sbírat body. Loni jsme se probojovali do play off navzdory absenci našich nejlepších útočníků. Ale kdyby nám chyběli teď, docela se děsím toho, jak by to s naším týmem vypadalo,“ vyjevil své chmurné myšlenky trenér Babcock.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -