- Reklama -

Aktualizováno: Brodeur podepsal se St. Louis

- Reklama -

Martin Brodeur v pondělí dopoledne absolvoval první kompletní trénink s hokejisty St. Louis Blues, po obědě už patřil do mužstva jako plnohodnotný hráč. Bluesmani mu nabídli roční smlouvu za 700 tisíc dolarů. Dlouholetý brankář New Jersey odcestuje s novými spoluhráči na třízápasový trip po kluzištích soupeřů a podle kouče Kena Hitchcocka by v některém z utkání měl určitě nastoupit.
Psali jsme dříve:
„Pokud bude naším hráčem, tak bude hrát. Potom bychom se teprve rozhodli, ve kterém zápase, ale je velmi reálné, že nastoupí. Nepřišel by dělat náhradníka. Momentálně si nejsem jistý, kolik toho na něj můžeme naložit, ale na tréninku vypadal dobře,“ prohlásil Hitchcock.
Z nového, prozatím „dočasného“ spoluhráče jsou nadšení i hokejisté Blues. „Nikdy předtím jsem neměl možnost se s ním potkat, ale je vážně vzrušující být v kabině s někým, kdo toho tolik dokázal,“ řekl Jarden Schwartz, který v době kdy Brodeur nastoupil k prvnímu zápasu v NHL, ještě nebyl na světě.
„Nestává se každý den, aby s námi na led přišel tak slavný hráč a chytal proti nám na tréninku,“ usmíval se kapitán St. Louis David Backes. „A taky nás to trochu znervózňuje. Dáváte si pozor, abyste ho třeba netrefili do hlavy. A Barrett Jackman je z nás teď asi nejšťastnější, protože už není v týmu nejstarší,“ vtipkoval.
„Vlastně toho o Martym moc nevím, protože on hrál ve Východní konferenci a já v Západní, takže jsme proti sobě mockrát nehráli,“ pokračoval Backes. „Nejvíc si ho asi pamatuju z olympiády ve Vancouveru 2010. A jeho brankářské schopnosti a rekordy mluví za všechno,“ dodal o Brodeurovi, který má na kontě tři Stanley Cupy a 688 vítězných zápasů.
„Patřil k hráčům, které jsem sledoval, když jsem vyrůstal,“ přidává se obránce Alex Pietrangelo. „Mít na kontě 688 vychytaných výher, to je teda něco fascinujícího. On je jeden z nejlepších, co kdy v lize hráli a vidět ho sedět v naší šatně, to je opravdu něco výjimečného.“
„Cítím se dobře, zase mám na hokej chuť,“ prohlásil Martin Brodeur. „Mám radost z toho, co se v posledních dnech děje. Jsem šťastný za příležitost a možnost zůstat s týmem. Pracuju tvrdě, ale zároveň si to užívám. Bylo by fajn se zase vrátit do NHL. Doufejme, že se brzy dohodneme,“ dodala brankářská legenda.
St. Louis se rozhodli vzít Brodeura na zkoušku poté, co se zranil Brian Elliott. Brankářskou jedničkou Blues byl prozatím Jake Allen a náhradníka mu dělal Jordan Binnington, který ještě neodchytal v NHL ani zápas.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -