- Reklama -

Brodeur znovu nováčkem. V St. Louis bude pracovat jako asistent GM

- Reklama -

Přestože by člověk čekal, že spojí svůj pohokejový život s New Jersey, kde strávil celou kariéru, nakonec se usadí tam, kde odchytal jen sedm zápasů. Martin Brodeur bude v St. Louis působit jako asistent generálního manažera, s Blues se dohodl na tříletém kontraktu.
Tu roli si už trochu vyzkoušel. Když ohlásil 29. ledna konec kariéry, zbytek sezóny strávil v pozici Armstrongova poradce. Nyní ho GM Doug Armstrong pasoval do funkce svého oficiálního asistenta.
„Je to skvělá příležitost,“ řekl Brodeur pro stránky St. Louis Blues. „Trochu jsem si to už vyzkoušel a opravdu jsem si užil být v Dougově okolí. Je to pro mě dobrá volba, fungovalo to dobře. Jsem za to skutečně šťastný.“
„Chci přiložit ruku k dílu. Chci se naučit, jak všechno funguje, poznat organizaci. Jsem oddán práci a pomůžu, jak jen budu moct, aby se tým zlepšil. Naučím se, co se bude potřeba naučit,“ slibuje třiačtyřicetiletý gólman ve výslužbě.
Na otázku, zda se cítí znovu jako nováček, odpověděl: „No, jasně!“
Legendární kanadský brankář má za sebou 21 sezón v New Jersey Devils. Vyhrál tu tři Stanley Cupy, čtyřikrát byl vyhlášen nejlepším brankářem základní části, do hokejového důchodu šel jako držitel rekordu v počtu vychytaných vítězství (691), shutoutů (125), odchytaných zápasů (1266) i minut (74438). Stejně oslnivé má statistiky v play off, kde má nejvíc startů (204), shutoutů (24) a v počtu výher (113) je druhý.
Všichni fanoušci spíš čekali, že zakotví v New Jersey, jenomže tam se rozhodl skončit ve funkci generálního manažera Lou Lamoriello, který předal veslo Rayi Sherovi. A Brodeur ztratil jistotu, že s ním nový muž ve vedení organizace bude počítat. Rozhodl se tedy pro St. Louis.
Jak řekl novinářům, možnost věnovat se hokeji z postu funkcionáře zvažoval, Jeho rodině se v St. Louis líbí. Všichni se tu cítili pohodlně. Blues mají vysoké ambice. Silný tým plný šikovných mladých hráčů letos vyhrál Centrální divizi, v play off bohužel vypadl v prvním kole s Minnesotou. Brodeur však věří, že klub je na cestě k úspěchům.
„Myslím, že směr, kterým se právě ubíráme a který snad bude pokračovat, bude úspěšný. Snad se nám podaří prolomit tu smůlu a uspějeme konečně také v play off,“ přeje si nový funkcionář Blues.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -