- Reklama -

Bruins vyhodili trenéra, který je před šesti lety dovedl ke Stanley Cupu

- Reklama -

Deset sezón strávil Claude Julien na střídačce hokejistů Boston Bruins a patřil k vůbec nejvěrnějším trenérům v současné National Hockey League.
Šestapadesátiletý kouč dovedl klub v roce 2011 ke Stanley Cupu. Ve finále play off si Bruins pod jeho vedením zahráli i o dva roky později a před třemi lety vyhráli Prezidentovu trofej. Sám Julien za sezónu 2008-09 získal Jack Adams Trophy pro nejlepšího trenéra ligy. To vše se stalo dnes minulostí, Boston jej z funkce odvolal.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Claude Julien je trenérem s největším počtem výher v historii Bostonu, a já i moje rodina se přidáváme k fanouškům s poděkováním za mnoho úžasných vzpomínek spojených s jeho působením na lavičce Bruins,“ prohlásil jeden z nejvyšších funkcionářů klubu Charlie Jacobs.
„V managementu si klademe ty nejvyšší cíle a já věřím, že naše organizace se nyní posune tím správným směrem,“ dodal. Na to spoléhá i majitel týmu Jeremy Jacobs, který nyní veškerou důvěru svěřuje do rukou generálního manažera Dona Sweeneyho.
Ten novým koučem jmenoval dosavadního asistenta Bruce Cassidyho, který předtím jako hlavní trenér vedl pět let záložní tým v Providence. V každém roce tým dovedl do play off AHL a také má na kontě rekord v počtu vítězných zápasů klubu.
V NHL už 51letý Cassidy vedl Washington Capitals v letech 2002-04 a také dělal asistenta v Chicagu během sezóny 2005-06. Na lavičce Bruins letos zažívá svou první sezónu a má před sebou úkol dovést Bruins k bojím o Stanley Cup. Prozatím jsou těsně za postupovými pozicemi.
Julien byl hlavním trenérem Bruins od 21. června 2007 a vede klubové tabulky v počtu vítězných zápasů (419 v 759 zápasech). Pod jeho vedením hráli Medvědi sedmkrát v play off, jenže v posledních dvou sezónách jim vyřazovací boje utekly a hrozí jim to i letos.
„Tahle rozhodnutí nejsou jednoduchá. Já věřím, že máme lepší tým, než ukazují naše výsledky. A také mám pocit, že v některých ohledech se potřebujeme zlepšit. Což ale nijak neshazuje Claudeovy trenérské schopnosti. Přeji jemu i jeho rodině jen to nejlepší,“ řekl prezident klubu Cam Neely.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -