- Reklama -

Budaje pozvali na zkoušku do Los Angeles

- Reklama -

Není tomu ještě ani jedenáct měsíců, co jsme informovali, že Ondřeji Pavelcovi přibyla ve Winnipegu konkurence v podobě Petra Budaje. Zkušený slovenský gólman tehdy přišel k Jets z Montrealu spolu s útočníkem Patrickem Hollandem výměnou za jiného forvarda Erica Tangradiho. V organizaci Tryskáčů ale na banskobystrického rodáka zbylo místo pouze na farmě a po sezóně mu nebyla nabídnuta nová smlouva.Při hledání práce tedy 32letý brankář vzal zatím zavděk pozvánkou do přípravného kempu LA Kings.
V kalifornském klubu je nezpochybnitelnou jedničkou Jonathan Quick. Místo za ním by měl obsadit Švéd Jhonas Enroth, který s Králi hned po otevření hokejového trhu podepsal roční jednocestnou smlouvu za 1,25 miliónu dolarů. Budaj se určitě pokusí přesvědčit management Los Angeles ke změně názoru, ale pravděpodobnější je, že v případě podpisu kontraktu ho znovu čeká pouze nižší AHL.
Na farmě Kings v Ontariu (kam se tým přestěhoval z Manchesteru) totiž panuje nejistota ohledně zdravotního stavu J.F. Berubea, který si ve třetím zápase posledního finále Calder Cupu poranil kotník. Pokud by 24letý brankář nebyl na začátku sezóny k dispozici, mohl by Budaj zaskočit a zároveň předávat zkušenosti dalšímu z mladíků z královské líhně Patriku Bartošákovi.
Foto/Photo by: Clyde

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -