- Reklama -

Budoucnost zatím neřeší. Brad Marchand vstupuje do posledního roku kontraktu. Na SP se těší

- Reklama -

Po životní sezóně, ve které nastřílel 37 branek a zaznamenal 60 bodů, by se měl Brad Marchand těšit na status nechráněného volného agenta. Osmadvacetiletý útočník vstupuje do posledního ročníku smlouvy, která mu dosud garantovala 4,5 miliónu dolarů. Pokud do roka nepodepíše s Bruins novou smlouvu, bude na trhu volných hráčů určitě žádaným zbožím.
Sám hráč však považuje tuto budoucnost zatím za hodně vzdálenou. „Nevím. Ještě jsem v té situaci nebyl a nemyslel na to. Je to celý rok před námi. Za tu dobu se můžou stát hodně věcí. Časem se tím budeme zabývat. Nyní mám před sebou spoustu jiných věcí, na které se musím soustředit. Vždycky jsem byl chlapem, který bral věci den za dnem.“
„Právě teď se soustředím na World Cup. Pak se budu soustředit na další sezónu. Co se bude muset vyřešit, to se vyřeší,“ věří osmadvacetiletý útočník.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Vedle střeleckých dispozic nabízí Marchand také rychlostní výbavu, zodpovědnost v obranné hře, kterou uplatňoval například při hře v oslabení. Z mezinárodní scény má zlatou medaili z mistrovství světa 2016, Světový pohár pro něj nicméně bude možností poměřit se s těmi úplně nejlepšími.
„Jsem extrémně natěšený. Je to jedna z největších možností, jakou jsem dostal. Úroveň hokeje tady bude velmi vysoká. Bude to velmi zábavný turnaj. Moc se na něj těším,“ říká rodák z Halifaxu.
Asi málokdo věřil, že se hráč, který ještě ve 22 letech působil jen na farmě v AHL, dostane jednou na dostřel čtyřicetibrankové metě v NHL a bude patřit mezi šest nejlepších útočníků Boston Bruins. Za sedm let v nejslavnější lize se však vypracoval a sám doufá, že jeho vývoj nekončí.
„Hlavní věc je, za ničím se nehonit. Chci říct, že jakmile se za něčím ženete, věci se pokazí a vy pak nehrajete tak, jak hrát máte. Nesnažím se hnát za nějakými čísly. Snažím se hrát dobře, hlídám si obrannou fázi, aby byli všichni s mou hrou spokojeni. Když se snažíte hrát dobře, čísla přijdou.“

Marchand loni mohl sledovat spoluhráče Louie Erikssona, který v posledním roce smlouvy nastřílel 30 branek a nasbíral 63 bodů a poté podepsal s Vancouverem šestiletou smlouvu na 36 miliónů dolarů. Také o tři roky mladší forvard Bruins tedy věří, že poslední ročník smlouvy může být spíš zdravou motivací než svazujícím faktorem.
Rád by zůstal Medvědem, organizaci Bruins považuje za ohromnou. Spíš než o smlouvě a penězích ale radši přemýšlí o gólech a nahrávkách, o výhrách a prohrách.
„Hlavně se to snažíte brát rok za rokem, jsem nadšený z příští sezóny a toho, co je před námi. Máme posily, které našemu týmu pomůžou. Loni jsme si nezahráli play off, chlapi jsou hladoví. Myslím tedy hlavně na příští ročník, všechno podstatné můžeme vyřídit během sezóny.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -